Samsung Galaxy S7 laat opnieuw sporen achter in AnTuTu, wekt indruk

Een Samsung Galaxy S7 heeft opnieuw een paar rondjes gedraaid in de AnTuTu benchmark. De score van het toestel is redelijk indrukwekkend.

samsung-galaxy-s7-achter Samsung Galaxy S7 laat opnieuw sporen achter in AnTuTu, wekt indruk

De achterkant van de Galaxy S7 en S7 Edge (afb.)

Een week of drie voor de officiële lancering is er niet zoveel meer wat we niet weten over de Samsung Galaxy S7. Ook zagen we het toestel reeds voorbij komen in een breed arsenaal aan benchmarkt tests. Toch is een recent behaalde score in de AnTuTu test de moeite van het opmerken waard.

Daar weet een Galaxy S7 met Qualcomm’s Snapdragon 820 processor – inmiddels ook gefabriceerd door Samsung – tot het respectabele puntentotaal van 125.288 te komen. Ter vergelijking: onze S6 Edge Plus met Android 5.1.1 scoort doorgaans net geen 80.000 punten, terwijl de Galaxy S6 met Android Marshmallow rond pakweg 82.000 punten blijft steken.

samsung-galaxy-s7-snapdragon-antutu Samsung Galaxy S7 laat opnieuw sporen achter in AnTuTu, wekt indruk

De score van de S7 is in ieder geval een ruwe indicatie van de mate waarin de prestaties van het toestel gestegen zijn ten opzichte van de – ook allesbehalve beschamende – prestaties van de Galaxy S6 serie.

Zoals gezegd, gaat het hier om de Galaxy S7 met de Snapdragon 820 chip aan boord. Hoewel we er vanuit gaan dat dit niet de toestelversie is die straks in de Nederlandse winkels belandt, lijkt het logisch dat de toestelvariant met Samsung’s eigen Exynos 8890 processor niet onder zal doen voor de nu getestte versie.

(bron, via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee