Vijf redenen waarom de Samung Galaxy S7 niet (voor iedereen) perfect is

Samsung heeft met de nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge twee indrukwekkende smartphones in handen. De toestellen zijn mooi, bloedsnel, hebben een ontzettend goede camera, een ongeëvenaard beeldscherm, én ze kunnen tegen een plens water. Maar natuurlijk valt er ook wel iets op de toestellen aan te merken. Kun je zo gauw niets bedenken? Dan spelen wij als Galaxy Club vandaag advocaat van de duivel, en zetten vijf punten op een rij.

samsung-galaxy-s7-edge-7 Vijf redenen waarom de Samung Galaxy S7 niet (voor iedereen) perfect is

De Galaxy S7: voor velen de perfecte smartphone, maar…

Vaste batterij

Met de Galaxy S7 en S7 Edge zien we de terugkeer van één feature die menigeen miste in de Galaxy S6: het microSD slot om de opslagcapaciteit mee uit te breiden. Een andere feature die vorig jaar uit Samsung’s toptoestellen verdween komt ook met de nieuwe modellen niet terug: de verwisselbare accu. Want ondanks het feit dat Samsung batterijen met een flinke capaciteit in de S7 en S7 Edge stopte (respectievelijk 3000 en zelfs 3600 mAh), zelf verwisselen kun je ze niet.

Geen adoptable storage optie

In Android versie 6.0 Marshmallow is een optie ingebouwd om geheugen op microSD kaart naadloos samen te voegen met de interne opslag. Er is dan geen onderscheid meer tussen opslag en SD kaart. Samsung liet dit snufje genaamd Adoptable Storage weg op de Galaxy S7. Een microSD kaartje dat door Adoptable Storage wordt gebruikt is niet meer in een andere apparaat, zoals je laptop, te gebruiken.

Om toch snel je gemaakte foto’s te kunnen kopiëren – door je SD kaartje uit je Galaxy S7 te halen – liet Samsung de feature weg. Een begrijpelijke move, maar het was ook geen slecht idee geweest de keuze aan de gebruik(st)er zelf te laten – al dan niet begeleid door duidelijke waarschuwingen dat ook de prestaties dan de telefoon een flinke klap zouden kunnen krijgen door het gebruik van een veel langzamere SD kaart.

Geen 64 of 128 GB toestelversies

Net als zijn voorganger, beschikt de standaard uitvoering van de Galaxy S7 over 32 GB interne opslagcapaciteit, die – zoals genoemd – uitbreidbaar is. Maximaal 200 GB kun je zelf toevoegen dankzij het microSD slot. Echter, het interne UFS 2.0 flashgeheugen van de S7 is vele malen sneller dan zelfs de snelste microSD kaart. Wie graag 64 of 128 GB van het bloedsnelle interne geheugen wil – al is het duurder dan de gemiddelde SD kaart – heeft pech. Of je moet in Zuid-Korea wonen, waar de 64 GB wel verschijnt.

Geen IR blaster

Jarenlang kreeg de IR blaster in verschillende Galaxy smartphones niet zo gek veel aandacht – tot Samsung besloot om ‘m niet meer in te bouwen. In navolging van de Galaxy S6 Edge Plus biedt ook de Galaxy S7 (Edge) niet meer de optie je televisie te bedienen met de ingebouwde IR blaster. Het aantal gebruik(st)ers voor wie dit echt een struikelblok vormt is gering, maar dat neemt niet weg dat het voor sommigen een gemis zal zijn.

Geen QuickCharge 3.0

Hoe trendsettend Samsung ook moge zijn op het gebied van het extra snel opladen van smartphones (zelfs draadloos snelladen is een goede optie op recente Galaxy topmodellen), de nieuwe Quick Charge 3.0 standaard zoek je vergeefs in de Galaxy S7.

De reden hiervoor is simpel. Quick Charge 3.0 is natuurlijk een standaard van Qualcomm, de maker van de Snapdragon 820 die in sommige Galaxy S7 modellen te vinden is. Echter, de toestelvariant die in Europa en Nederland verkocht wordt is uitgerust met Samsung’s eigen Exynos 8 Octa processor. Omdat het lullig zou zijn als de Snapdragon versie van de S7 wel, en de Exynos variant niet uitgerust is met Quick Charge 3.0 besloot Samsung de standaard voor nu compleet weg te laten.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de Galaxy S7 dus langzaam oplaadt. Absoluut niet zelfs. In ruim minder dan twee uur laadt je van nul tot honderd procent, wat altijd nog een stuk sneller is dan menig concurrent. Maar het kan – in ieder geval op papier – sneller, dus.

Dus…

Is dit alles muggenziften op een hoog niveau? Welk snufje mis jij op de Galaxy S7? En weerhoudt het je er eentje te kopen?

Vergelijk alle aanbiedingen van de Galaxy S7 en S7 Edge:

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Halie zegt

  Ik vind het wel teleurstellend dat je de accu niet kan verwisselen. Mocht de accu na een jaar minder worden dan heb je als het ware pech gehad..
  Ben niet blij met de trend dat het bij de meeste telefoonfabrikanten zo wordt gemaakt.

 2. Pater zegt

  Enige oplossing: Het ding massaal niet kopen. Maar zolang de verkoopcijfers geweldig zijn, ziet samsung geen reden om de accu weer verwisselbaar te maken. Hogere verkoop van toestellen na een defecte accu of reparatiekosten.
  Enige oplossing dus, samsung laten voelen dat de accu verwisselbaar Moet zijn.
  Blijkbaar heeft een verhaaltje en een opmerking over de accu in reviews bij de S6 ook niets uitgehaald.

 3. Roes zegt

  Ik vind het een achterlijke zet dat de batterij niet verwisselbaar is. Samsung staat er nota bene om bekend dat de batterijen niet lang in top conditie blijven en soms na anderhalf jaar het al volledig opgeven.
  Dit is voor mij de reden om absoluut niet de s7 of s6 aan te schaffen
  Over my dead body

 4. Davy van acker zegt

  Die batterij zal je wel kunne vervangen. Die van iphone zijn ook onvervngbaar zogezegd. Ir poort mis ik maar nog meer de keuze om schermgevoeligheid aan te passen. Ik wou perse de waterdichte samsung na de s5 omdat dit superhandig is op de moto maar nu kan ik deze niet meer bedienen met mijn handschoenen!

 5. Quenten zegt

  Ah jammer. Ik vond de manier hoe een klasgenootje de beamer aan/uit zette tijdens de les met zijn telefoon wel grappig..

 6. Michelle zegt

  Oh, geen infra rood zou voor mij wel een probleem zijn. Ik zit best ver van de tv en als er meerdere mensen in huis wonen is het niet echt handig om steeds om de aftsandsbediening te moeten vragen. Ik kon tot nu toe vanaf mijn werktafel de tv wat zachter zetten oid.

Praat mee