Samsung gebruikt Sony sensor (IMX260) voor camera Galaxy S7 (Edge) en een eigen audio chip

Alle eerdere geruchten ten spijt, heeft Samsung in de camera van de nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gewoon weer een sensor van Sony gestopt. De IMX260, zo blijkt. Het geluid wordt verzorgd door een eigen ontwerp audio chip.

samsung-galaxy-s7-camera-sensor-sony-imx260-1024x682 Samsung gebruikt Sony sensor (IMX260) voor camera Galaxy S7 (Edge) en een eigen audio chip

Galaxy S7 Edge, met op het scherm de technische informatie over de camera sensor

De collega’s van Sammobile wisten een Galaxy S7 alvast wat informatie te ontfutselen over de sensor die Samsung voor de nieuwe Dual Pixel camera van de toestellen gebruikt. In tegenstelling tot eerdere berichten over Samsung’s eigen BRITECELL sensor, is in de toestellen de IMX260 sensor van Sony te vinden.

Heel veel specifieke details zijn nog bekend over deze sensor – op Sony’s eigen website is de IMX260 voorlopig in ieder geval nog niet te vinden. De sensor heeft, zo wisten we al eerder, een pixelgrootte van 1,4 micrometer – dat is 0,2 micron groter dan de pixels in de camera van de Galaxy S6, én – samen met het f/1.7 diafragma – de reden dat de sensor zoveel licht kan opvangen.

De camera aan de voorkant van de Galaxy S7 (Edge) is overigens precies dezelfde die Samsung afgelopen jaar in de S6 modellen gebruikte, ook al heeft deze nu ook dezelfde f/1.7 lensopening.

Op audio gebied neemt Samsung ook een verrassende stap. Jarenlang waren de Exynos chips van de Zuid-Koreanen uitgerust met een Wolfson DAC. In de Galaxy S7 vinden we een chip met de naam Lucky CS47L91 Sound. De naam Lucky is in feite de codenaam die Samsung lang gebruikte om de Exynos 8890 aan te duiden die in de nieuwe telefoons zit. Kennelijk is deze system on a chip uitgerust met een DAC uit Samsung’s eigen keuken.

Het is nog even afwachten hoe dit uitpakt. De Wolfson DAC’s zijn meer dan prima – dat is bekend. Of Samsung’s eigen audio chip een vergelijkbaar niveau kan halen weten we pas als we deze in alle rust kunnen testen. Dus: stay tuned

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee