Check de eerste foto’s van de camera van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Wie benieuwd is naar de kwaliteit van de foto’s die uit de nieuwe camera van de Samsung Galaxy S7 en Galxay S7 Edge kunnen rollen, kan alvast een eerste paar kiekjes checken.

samsung-galaxy-s7-versus-s6-edge-plus-sample-4-1024x601 Check de eerste foto's van de camera van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Schaduwrijk detail: links de Galaxy S6 Edge Plus, rechts de Galaxy S7

Via de Russen van Mobile-Review zien we eerste batch foto’s die in het wild genomen zijn met de nieuwe 12 megapixel camera van de Galaxy S7 en S7 Edge. En om de kiekjes een beetje in perspectief te kunnen plaatsen, zien we ze in een directe vergelijking met de veelgeprezen camera van de Galaxy S6 Edge Plus.

Bij deze vroege testfoto’s is het wel belangrijk om op te merken dat ze gemaakt zijn op een Galaxy S7 exemplaar met – voor zover wij kunnen nagaan – software die nog niet definitief is. Met andere woorden: de resultaten van de S7 en S7 Edge die straks in de winkels ligt kunnen verschillen. De hier getoonde foto’s zijn details (100% crop) uit de volledige 12 of 16 megapixel afbeeldingen.

samsung-galaxy-s7-versus-s6-edge-plus-sample-2-1024x601 Check de eerste foto's van de camera van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Wederom: links de Galaxy S6 Edge Plus, rechts de Galaxy S7

Dat neemt niet weg dat het interessant is om te zien dat het verschil in resolutie – 12 megapixel in de S7, 16 in de S6 Edge Plus – uiteindelijk wel zichtbaar is. De laatste legt net iets meer details vast. Tegelijkertijd lijkt de S7 minder moeite te hebben met situaties die een groter dynamisch bereik vergen, en ook binnenshuis is duidelijk dat het toestel meer licht weet op te vangen.

samsung-galaxy-s7-versus-s6-edge-plus-sample-3-1024x600 Check de eerste foto's van de camera van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Links de Galaxy S6 Edge Plus, rechts de Galaxy S7

Wat op deze foto’s natuurlijk niet zichtbaar is, is de belofte van de zogenaamde Dual Pixel sensor van de Galaxy S7. De snelheid waarmee deze scherp stelt is sterk verbeterd ten opzichte van de camera van de S6 modellen – al lijkt de hier gebruikte software nog niet altijd helemaal ‘trefzeker’.

samsung-galaxy-s7-versus-s6-edge-plus-sample-5-1024x601 Check de eerste foto's van de camera van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Links de Galaxy S6 Edge Plus, rechts de Galaxy S7

Houd dus in gedachten dat deze kiekjes waarschijnlijk gemaakt zijn met een Galaxy S7 met niet-finale software erop. Conclusies over de camera van de nieuwe toestellen trekken we pas als we zelf geruime tijd hebben kunnen spelen met de toestelversies die in de winkels liggen. Voor nu ziet alles er goed uit – wat gezien Samsung’s reputatie op smartphonecamera gebied geen verrassing mag heten.

Als je goed uit de voeten kunt met Russisch of Google Translate, kun je Mobile-Review checken voor meer beeldmateriaal en de afbeeldingen op volledig formaat.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee