Geen tekorten deze keer: Samsung start productie Galaxy S7 Edge schermen

Wie om een of andere reden bang is dat Samsung te weinig exemplaren van de aankomende Galaxy S7 Edge zal produceren, zal het fijn vinden te weten dat de massaproductie van gebogen edge schermen op volle toeren draait.

samsung-galaxy-s7-edge-zwart-2 Geen tekorten deze keer: Samsung start productie Galaxy S7 Edge schermen

De Galaxy S7 Edge, die opnieuw te zien is op ‘live’ foto’s (bron)

Vorig jaar onderschatte Samsung de populariteit van de Galaxy S6 Edge – het eerste toestel met een dubbel edge beeldscherm, met gebogen randen aan beide zijkanten. In plaats van een curieus niche-toestel, bleek de telefoon nagenoeg even populair als zijn platte, goedkopere tegenhanger. En dus kwamen de Zuid-Koreanen in de problemen, want er waren lange tijd simpelweg niet genoeg exemplaren beschikbaar om aan de vraag te voldoen.

‘Dit overkomt ons geen tweede keer’, zo concludeerde Samsung’s top, en startte ruim op tijd de massaproductie van edge schermen voor de Galaxy S7 Edge – aldus nieuws uit Zuid-Korea zelf. In tweede fabrieken rollen respectievelijk 24.000 en 15.000 panelen van de band, waarbij ieder afzonderlijk paneel goed is voor 300 5,1 inch schermen – voor de platte Galaxy S7 – of 220 gebogen 5,5 inch schermen voor de S7 Edge.

Afhankelijk van het afkeuringspercentage – lang niet alle geproduceerde schermen zijn goed genoeg om daadwerkelijk gebruikt te worden – kan Samsung zo tot negen miljoen schermen fabriceren. Per maand.

Uit deze aantallen valt in feite niet direct af te leiden hoeveel exemplaren van de Galaxy S7 Edge Samsung op dit moment produceert, maar desalniettemin schijnt het bedrijf erop gebrand te zijn dit keer géén problemen te hebben met het leveren van voldoennde toestellen.

Komende zondag zal Samsung de S7 en de S7 Edge officieel aan het grote publiek voorstellen. Met een beetje geluk liggen de toestellen zonder leveringstekorten dan vanaf pakweg 11 maart in de Europese – en dus ook Nederlandse – winkels.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

Praat mee