Gear VR tip: virtueel sociaal doen in virtual reality

Als je ooit dacht dat Second Life te twee dimensionaal was, dan is nu het moment waarop je gewacht hebt. Of nouja, niet helemaal. Maar in ieder geval verschijnen langzaam maar zeker de eerste, echte sociale apps voor Samsung’s Gear VR, zoals AltspaceVR.

samsung-gear-vr-sociaal-altspacevr-2 Gear VR tip: virtueel sociaal doen in virtual reality

Met de Gear VR op je hoofd, lijkt sociaal contact niet direct de meest voor de hand liggende activiteit. En toch duiken er steeds meer applicaties op in de Oculus Store die precies dat tot doel stellen: interactie met de rest van de VR-bevolking.

De misschien wel meeste geavanceerde sociale toepassing tot nu toe is AltspaceVR, dat nu beschikbaar is op de Gear VR. In AltspaceVR vind je verschillende omgevingen waar je – uiteraard met andere gebruik(st)ers – onder andere spelletjes kunt spelen, video’s kijken of aan quizzen deelnemen.

Een voordeel van AltspaceVR op dit moment is, dat de app gebruikers van verschillende platform toegang biedt tot dezelfde virtuele ruimte. Tenslotte zijn er nog niet zo heel erg veel VR consumenten, die ook nog eens niet allemaal in dezelfde VR omgeving ronddolen.

Uiteraard is AltspaceVR niet de enige sociale app voor de Gear VR. Ook via een app als vTime kun je met andere gebruik(st)ers chatten, maar ook Oculus’ eigen Social Alpha app biedt deels vergelijkbare mogelijkheden. Binnenkort werpen wij een uitgebreidere blik op de sociale kant van misschien wat op het eerste gezicht het minst sociale medium van dit moment lijkt.

Je vindt AltspaceVR, net als de andere hierboven genoemde apps, in de Oculus Store. Kosten: niets.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee