Galaxy S7 en S7 Edge in sommige landen zonder Samsung logo

Een vrij opvallende ontwikkeling die zich elders ter wereld voltrekt, is het feit dat Samsung de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge in China, Zuid-Korea en Japan zonder het eigen logo op de voorkant uitbrengt.

samsung-galaxy-s7-zonder-logo2 Galaxy S7 en S7 Edge in sommige landen zonder Samsung logo

Uit vandaag via de Chinese keuringsinstantie opgedoken foto’s van zowel de Galaxy S7 als de S7 Edge blijkt dat Samsung in dat land de toestellen gaat verkopen met een licht gewijzigde voorkant. Om precies te zijn ontbreekt het logo van Samsung boven het scherm.

Als eerste kun je natuurlijk zeggen dat met name de zwarte Galaxy S7 en S7 Edge gebaat zijn bij een voorkant zonder logo. De gehele voorkant van toestel oogt daardoor gitzwart, wat een mooi effect geeft. Maar los van de designaspecten is het natuurlijk een interessante move.

Wil Samsung concurreren op design, meer dan op haar merknaam? Is het een teken van gewonnen zelfvertrouwen? Of is het juist een poging de telefoons meer los te koppelen van haar eigen merknaam? Dat laatste is het vermoedelijk niet – tenslotte wordt de naam Samsung nog gewoon op de achterzijde van de toestellen vermeldt.

Naast het waarom van het weglaten van het Samsung logo op de voorzijde van de Galaxy S7 is er natuurlijk nog de vraag waarom dáár – in China, Japan en Zuid-Korea. Mogelijk wordt juist design gezien als een onderscheidende factor ten opzichte van de – veelal goedkopere – concurrentie.

Of we in de toekomst ook hier, aan deze kant van de wereld, Galaxy smartphones zonder Samsung logo op de voorkant kunnen verwachten is evenmin duidelijk. Wat ons betreft is het in ieder geval een interessante ontwikkeling – maar die voorkeur is gebaseerd op de hierboven genoemde reden dat een volledig zwart toestel – lees: met een AMOLED scherm – er simpelweg mooier uitziet zónder opvallend logo.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee