Eerste echte firmware update Samsung Galaxy A5 (2016) in Nederland

De nieuwe Galaxy A5 (2016) kreeg dit weekend een eerste, echte firmware update in ons land – onder meer de beveiligingspatches van januari zijn aan boord.

samsung-galaxy-a5-2016-firmware-update-nederland-security-patches Eerste echte firmware update Samsung Galaxy A5 (2016) in Nederland

In feite is de Galaxy A5 (2016) dus Samsung’s eerste toestel dat hier de onlangs aangekondigde beveiligingsupdate van januari krijgt. De update brengt firmwareversie XXU1APA3 naar het toestel, en is slechts iets meer dan 25 MB groot. Het Android besturingssysteem blijft bij versie 5.1.1.

De update zorgt voor betere prestaties, stabiliteit en geheugenbeheer. Het automatische beheer van apps is verbeterd, en overbodige cache bestanden worden nu vanzelf verwijderd. De Smart Manager app wordt vernieuwd, en – zoals vermeld – de laatste beveiligingspatches worden toegevoegd, dus.

samsung-galaxy-a5-2016-update-nederland Eerste echte firmware update Samsung Galaxy A5 (2016) in Nederland

Je kunt de update installeren via de Galaxy A5 (2016) – de unbranded en Vodafone branded versies, voor nu. Hoewel de 2016 modellen van Samsung’s A serie uiteraard een update naar Android Marshmallow zullen krijgen, volgen deze pas later dit jaar. Tot die tijd optimaliseert Samsung vooral de prestaties en beveiliging van de bestaande softwareversie, door updates zoals deze.

Heb jij ‘m al geïnstalleerd? Laat ons hieronder weten wat je er zoal van merkt – als je er al iets van merkt, natuurlijk.

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

 1. Oktay zegt

  Na de update loopt mijn nieuwe galaxy a5 vast. de homeknop reageert dan even niet na paar seconden bevroren beeldscherm doet de toestel weer normaal. Dit gebeurt als ik bezig met met wifi keuze en na de verbinding met wifi. Youtube app speelt geluid af met vastgelopen scherm, terwijl geen een knop reageert op toestel regeert een paar seconden lang. Dit gebeurt niet specifiek bij de youtube app maar is een voorbeeld

 2. Arno zegt

  Ik heb mijn A5 (2016) nu een weekje, dit is een Belgisch toestel en ik heb bovenstaande problemen al van in het begin.
  Ook bij Facebook of internet durft de telefoon te bevriezen voor enkele seconden.
  Dit had ik niet verwacht van een nieuw toestel, maarja hopen op de snelle update naar Android 6.0 zeker..

 3. Durgun zegt

  Kom de s7 edge plus in nederland.
  En de note 6.w8 af wil ik hem zo graag. Hoop breder beeld. S7 edge breedte valt tegen.

Praat mee