Camera vergelijking: Samsung Galaxy S7 versus iPhone 6S en LG G5 (en meer)

De nieuwe camera van de Samsung Galaxy S7 – en Galaxy S7 Edge, natuurlijk – doet nogal wat stof opwaaien, met zijn 12,2 megapixel dual pixel sensor. En onherroepelijk doemt de vraag op hoe die camera zich verhoudt tot die van de eveneens nieuwe LG G5. Of Apple’s iPhone 6S. Of, als we toch bezig zijn, tot die van de Galaxy S6 of LG’s G4. Met andere woorden: tijd om foto’s te vergelijken.

camera-vergelijking-galaxy-s7-versus-lg-g5-2-1024x768 Camera vergelijking: Samsung Galaxy S7 versus iPhone 6S en LG G5 (en meer)

Camera vergelijking: Galaxy S7 versus LG G5

Op het XDA forum was iemand zo vlijtig om flink wat fotomateriaal van alle genoemde telefoons – Galaxy S7, S6, iPhone 6S, LG G5 en G4 – te verzamelen, en wel zo, dat we een heel aardig beeld krijgen van de kwaliteiten van de camera van de Galaxy S7.

Uiteraard is er veel aandacht voor LG’s G5. Vorig jaar leverde LG met de G4 een smartphone met een erg goede camera af, en dus lijkt de G5 de logische concurrent voor de Galaxy S7 – zeker nu deze laatste over een wat lagere resolutie beschikt.

Op een rij: meer Galaxy S7 versus LG G5 (klik voor groter)

De Galaxy S7 houdt zich op de hier getoonde foto’s erg goed staande tegenover de G5, dat is vrij duidelijk. De S7 vangt vaak meer licht, dankzij de 1,4 micron pixels én f/1.7 diafragma, en dat is te zien. Los van de resolutie, lijken veel foto’s gemaakt met de Galaxy S7 ook een fractie scherper, en het contrast groter.

camera-vergelijking-galaxy-s7-versus-iphone-6s-1-1024x512 Camera vergelijking: Samsung Galaxy S7 versus iPhone 6S en LG G5 (en meer)

Camera vergelijking: Galaxy S7 versus iPhone 6S

Ook versus de iPhone 6S staat de Galaxy S7 duidelijk zijn mannetje, met een goed dynamisch bereik en haarscherpe opnamen. En dat alles in omstandigheden gedomineerd door kunstlicht, zoals die op beursvloeren onvermijdelijk zijn.

Meer Galaxy S7 versus iPhone 6S (klik voor groter)

Naast de twee directe grote concurrenten, is het uiteraard zinvol om de Galaxy S7 te vergelijken met de veelgeprezen camera van zijn voorganger, de Galaxy S6. Deze laatste heeft een resolutie die op papier hoger is, al lijkt het ook hier de S7 te zijn die uiteindelijk scherpere foto’s maakt.

Camera vergelijking: Galaxy S7 versus Galaxy S6 (klik voor groter)

En om het vergelijkingsfestijn dan maar helemaal af te maken, is er ook nog een handvol kiekjes die de camera van de Galaxy S7 rechtstreeks met die van LG’s G4 vergelijken. De G4 gooide in 2015 hoge ogen met een f/1.8 diafragma – groter dan de f/1.9 van de S6. De Galaxy S7 doet er met zijn f/1.7 lens nog een schepje bovenop.

camera-vergelijking-galaxy-s7-versus-lg-g4-1-795x1024 Camera vergelijking: Samsung Galaxy S7 versus iPhone 6S en LG G5 (en meer)

Camera vergelijking: Galaxy S7 versus LG G4

Misschien is het wel de G4 die zich in de HDR modus het beste staande weet te houden versus de Galaxy S7. De hogere resolutie zorgt ervoor dat details ook goed worden vastgelegd, en qua belichting ontlopen beide toestellen elkaar niet zo gek veel.

En als we nu toch de camera van de Galaxy S7 – of preciezer gezegd: de prestaties ervan – onder de loep aan het nemen zijn, dan kan de onderstaande video er ook nog wel bij. Te zien is een uitgebreide test van de 240 frames per seconde slow motion feature van het toestel. De resolutie blijft beperkt tot 720, maar de kwaliteit is prima.

Opvallend genoeg begint deze video op de normale snelheid, wat de suggestie wekt dat het slow motion effect later is toegepast. Vermoedelijk gebruikt de Galaxy S7 een 120 fps opname die door interpolatie wordt vertraagd. Het voordeel is, dat je zelf kunt kiezen welk deel slow motion wordt, en welk deel van een opname niet – én dat je deze daarna als gewone video kunt delen met de wereld.

Uiteraard gaan we zelf straks ook nog uitgebreid aan de slag met de camera van de Galaxy S7, zodra we op het gemak kunnen gaan reviewen. Tot die tijd geven dit soort vergelijkingen alvast een aardig beeld van de camerakwaliteiten van het toestel.

Met dank aan Henk / Via 1, 2 / Bron 1, 2, 3, 4, 5)

Prijzen vergelijken

Enthousiast? Check alle prijzen van de Galaxy S7 en S7 Edge:

Of vergelijk de beste S7 deals per provider met die voor de iPhone 6S, Galaxy S6 en LG G4:

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee