Samsung kondigt start massaproductie processoren Galaxy S7 aan

Het blijft gek om te lezen: Samsung laat weten te beginnen met de massaproductie van de volgende generatie processor, onder meer voor de Galaxy S7. Het gaat hier onder meer om de Snapdragon 820. Van semi-concurrent Qualcomm, inderdaad.

qualcomm-snapdragon-820-samsung-galaxy-s7 Samsung kondigt start massaproductie processoren Galaxy S7 aan

Een paar maanden geleden dook het nieuws al op dat Samsung niet alleen druk bezig is Qualcomm’s Snapdragon 820 processor te testen, maar dat ze ook de productie van de chip op zich zou hebben genomen. Een persbericht vandaag bevestigt dit laatste, en laat weten dat massaproductie van start is gegaan.

Om precies te zijn maken de Zuid-Koreanen bekend dat de productie van haar tweede generatie 14 nanometer FinFet chips is begonnen, waarbij het gebruik van deze technologie in de eigen Exynos 8 Octa en Qualcomm’s Snapdragon 820 wordt genoemd. Deze tweede generatie FinFet is gebaseerd op wat Samsung zelf het LPP – Low Power Plus – proces noemt, en is het vervolg op het LPE – Low Power Early – proces van de Exynos 7420 van vorig jaar.

De verwachting is dat Samsung de zelfgebakken Snapdragon 820 in sommige Galaxy S7 modellen zal stoppen, terwijl andere toestelvarianten een Exynos 8 Octa chip krijgen. Sommige geruchten gaan er vanuit dat de Europese Galaxy S7 een Exynos chip zal hebben, maar bevestigd is dit allerminst.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee