Samsung Galaxy S7 duikt op in verschillende benchmarks, bevestigt wat we al weten

Over pakweg een maand is de officiële onthulling van Samsung’s Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Veel details over beide toestellen zijn al bekend – en worden bevestigt door de gegevens die in twee benchmarktests opdoken.

samsung-galaxy-s7-geekbench Samsung Galaxy S7 duikt op in verschillende benchmarks, bevestigt wat we al weten

In zowel Geekbench alsook AnTuTu duikt een Galaxy S7 op die is uitgerust met Samsung’s eigen Exynos 8 Octa – 8890 – processor. In deze laatste draagt het toestel de modelcode SM-G930F, wat de versie is die straks op de Europese markt zal verschijnen.

En zo zien we een hoop technische specificaties voorbij komen die we in feite al wisten: 4 GB werkgeheugen, de Exynos 8890 octacore processor, een 5,1 inch scherm met 2560 bij 1440 pixels, en Android 6.0.1.

samsung-galaxy-s7-antutu Samsung Galaxy S7 duikt op in verschillende benchmarks, bevestigt wat we al weten

En ook dit keer zien we dat de Galaxy S7 voorzien is van een 12 megapixel camera, die weliswaar niet in alle testtoestellen te vinden is, maar de laatste tijd wel steeds vaker opduikt. Het gaat hier dan vermoedelijk om een camera met een diafragma groter dan dat van de Galaxy S6, én een uit de kluiten gewassen 1/2 inch sensor met grote pixels. Dit alles moet er voor zorgen dat de Galaxy S6 topkwaliteit foto’s maakt ongeacht hoeveel of weinig licht er is.

Ook nu nog geldt dat de opgedoken testmodellen van de Galaxy S7 niet per se dat laten zien wat straks in de schappen belandt. Samsung test nu eenmaal verschillende hardwareconfiguraties, die dus ook her en der opduiken en soms tegenstrijdige informatie achterlaten.

(via, via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee