Nu ook beveiligingsupdate Samsung Galaxy Alpha (update: +Vodafone)

Toen Samsung de Galaxy Alpha voorzag van de update naar Android 5.0.2 Lollipop was daar het Stagefright lek reeds deels gedicht. Een nieuwe update doet de rest.

samsung-galaxy-alpha-montage-6 Nu ook beveiligingsupdate Samsung Galaxy Alpha (update: +Vodafone)

Vanaf vandaag is er voor de Nederlandse, unbranded Galaxy Alpha – een toestel die dus niet direct bij een provider gekocht is – een nieuwe firmware update met versienummer XXU2COL1. Deze update zorgt er in ieder geval voor dat ook de laatste zwakke plekken van het Stagefright lek helemaal gepatched worden.

Onlangs dook een lijst op met toestellen die straks een update gaan krijgen naar Android 6.0 Marshmallow. Ook de Galaxy Alpha staat op die lijst, hoewel het waarschijnlijk nog wel even gaat duren voor die update op het toestel arriveert. Tot de tijd moeten we het doen met het soort bescheiden veiligheidsupdates zoals die van vandaag.

Update 22-1: inmiddels is er ook voor Vodafone’s branded Galaxy Alpha een update beschikbaar, met firmware XXU2CPA2. Deze doet hetzelfde als de hierboven beschreven update, en kan geïnstalleerd worden op toestellen die direct bij Vodafone werden aangeschaft.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee