WSJ: Samsung Galaxy S7 heeft Force Touch, USB-C, mogelijk ook retina scanner, SD slot

Volgens nieuwe berichten krijgt de Samsung Galaxy S7 zoals verwacht een drukgevoelig, ‘Force Touch‘ beeldscherm, een USB-C poort, en mogelijk ook een microSD slot en een retina scanner. Het toestel zal vanaf half maart te koop zijn.

samsung-galaxy-s7-3d-force-touch-patent-1 WSJ: Samsung Galaxy S7 heeft Force Touch, USB-C, mogelijk ook retina scanner, SD slot

Alsof er niet al genoeg geruchten de ronde doen over de aankomende Samsung Galaxy S7 en S7 Edge, doet ook de Wall Street Journal een duit in het zakje. De krant beschikt over – zo bleek in het verleden vaak genoeg – goed geïnformeerde bronnen, waardoor we er vanuit gaan dat de toestellen inderdaad uitgerust zullen zijn met een drukgevoelig beeldscherm, en een USB type C aansluiting.

Eerder al hadden wij patenten gevonden waarin duidelijk werd dat Samsung in een vergevorderd stadium is bij de ontwikkeling van haar eigen drukgevoelige schermen, én interface. Nu is duidelijk dat deze technologie inderdaad in de Galaxy S7 gebruikt gaat worden.

Verder biedt de USB-C poort naar verluid de mogelijkheid om de Galaxy S7 in een half uur voldoende op te laden voor een volle dag gebruiksduur – een extra snelle variant dus, van Samsung bestaande snellaad techniek.

Maar daar blijft het allemaal niet bij, want de Zuid-Koreanen zouden ook overwegen om hun nieuwe topmodellen te voorzien van een retina scanner, zoals in het verleden vaak gedacht maar tot nu toe nog niet gedaan – althans niet door Samsung.

samsung-galaxy-s7-20-megapixel-camera-sensor-1024x367 WSJ: Samsung Galaxy S7 heeft Force Touch, USB-C, mogelijk ook retina scanner, SD slot

De camera in de Galaxy S7 is verbeterd ten opzichte van die van zijn voorganger, en bovendien dunner. Hierdoor is er geen extra uitstulping meer nodig om de camerasensor te huisvesten. Ook dit komt overeen met eerder door ons gevonden informatie over een nieuwe, plattere sensor met een grotere lichtgevoeligheid.

En dan is er nog dat veelbesproken microSD slot, waarvan recent al vaker gefluisterd werd dat deze terug gaat komen in Samsung’s volgende toptoestellen. Volgens de Wall Street Journal is deze tenminste in de ‘platte’ Galaxy S7 – zonder edge scherm – te vinden.

Al met al lijkt de Galaxy S7 – en zijn gebogen broer de Galaxy S7 Edge – een bijzonder interessant toestel te worden, dat het premium design van de Galaxy S6 behoudt, maar een aantal nieuwe, handige en/of sterk verbeterde features introduceert. Nog maar kort geleden spraken wij ook al onze vermoedens uit dat het toestel wel eens een flink grotere accu zou kunnen krijgen

De onthulling zal zoals verwacht plaatsvinden aan de vooravond van het Mobile World Congress – reken maar op of rond 21 februari. Vanaf half maar liggen de toestellen dan in de VS in de winkels, maar in Europa zal de releasedatum hier niet veel van af wijken, vermoedelijk.

Wil jij ook een berichtje ontvangen wanneer de Galaxy S7 daadwerkelijk in de Nederlandse winkels arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee