‘Samsung zoekt koelpijp voor Qualcomm processor Galaxy S7’

Voor de Snapdragon versie van haar aankomende Galaxy S7 zou Samsung op zoek zijn naar leveranciers voor betere koeling van de processor.

qualcomm-snapdragon-820-samsung-galaxy-s7 'Samsung zoekt koelpijp voor Qualcomm processor Galaxy S7'

Vorig jaar was er het een en ander te doen rond de Snapdragon 810 processor van Qualcomm. Door problemen met oververhitting gebruikte Samsung voor de Galaxy S6 uitsluitend haar eigen Exynos 7 Octa chip. En hoewel dit soort problemen in de nieuwe Snapdragon 820 opgelost zouden moeten zijn, schijnt Samsung nu te zoeken naar betere passieve koeling om de chip toch in de Galaxy S7 te kunnen gebruiken.

De Zuid-Koreanen experimenteren op dit met verschillende type koelpijp, om te zorgen dat de Snapdragon 820 in de Galaxy S7 ongelimiteerd kan presteren, zonder gas terug te moeten nemen door warmteontwikkeling. Vergelijkbare maatregelen zijn ook toegepast in reeds bestaande telefoons als de OnePlus 2, of Sony’s Xperia Z5 Premium, al maken deze nog gebruik van de Snapdragon 810.

Voor toekomstige Nederlandse gebruik(st)ers van de Galaxy S7 is dit alles minder relevant. Tenminste, als eerdere berichten kloppen, waaruit blijkt dat Samsung in Europa een S7 variant met Exynos 8 Octa processor uit zal brengen. Maar het feit dat de Snapdragon 820 mogelijk óók problemen kan hebben met warmteontwikkeling, kan in 2016 een probleem gaan vormen voor veel smartphonebouwers die van Qualcomm afhankelijk zijn voor topprocessoren.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee