Samsung werkt aan virtuele assistent (voor de Galaxy S7?)

Samsung werkt op dit moment aan een nieuwe virtuele assistent. De vraag is dan natuurlijk automatisch of we er volgend jaar op de Galaxy S7 kennis mee kunnen maken.

samsung-galaxy-s7-virtuele-assistent Samsung werkt aan virtuele assistent (voor de Galaxy S7?)

De informatie dat Samsung aan een vernieuwde  virtuele assistent werkt komt van hetzelfde obscure Twitter account dat eerder als eerste foto’s van de Galaxy A (2016) serie liet uitlekken. De assistent zou zijn gebaseerd op de bestaande S Voice app, met een ingebakken zoekmachine en een slim notificatiesysteem.

Nu is S Voice natuurlijk niet de meest vertrouwenwekkende basis voor een goede stemgestuurde virtuele assistent – tot nu toe ondersteunt de dienst relatief weinig talen, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Google Now. De meeste mensen kennen S Voice dan ook als dat snufje dat je beter zo snel mogelijk uitschakelt.

Aan de andere kant: wie weet wat Samsung allemaal heeft uitgespookt achter de schermen sinds het moment dat S Voice een minder prominente plaats kreeg op haar telefoons (lees: sinds de Galaxy S6). Het hoeft tenslotte niemand te verbazen dat er in Seoul wel degelijk nog steeds met een scheef oog gegluurd wordt naar Google Now, maar ook naar Microsoft’s Cortana of Apple’s Siri.

Rest de vraag of we op de Galaxy S7 al kennis kunnen gaan maken met de nieuwe assistent. Het feit dat het gerucht nu naar buiten komt kan erop wijzen dat de nieuwe feature op dit moment uitgebreid getest wordt, mogelijk dus in aanloop naar de lancering van het 2016 topmodel. Of dit daadwerkelijk zo is, komen we vermoedelijk pas te weten op het moment dat Samsung de Galaxy S7 introduceert – of eerder natuurlijk, indien er meer tastbaar materiaal uitlekt.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee