Samsung Galaxy S5 Plus krijgt beveiligingsupdate (update 7-1: unbranded ook)

Na recente beveiligingsupdates voor Samsung’s ‘gewone’ Galaxy S5, krijgt nu ook de Galaxy S5 Plus haar eerste echte fix voor een aantal bekende veiligheidsissues.

samsung-galaxy-s5-4g-plus-vodafone-kpn Samsung Galaxy S5 Plus krijgt beveiligingsupdate (update 7-1: unbranded ook)

Vanaf vandaag wordt in Nederland een flinke beveiligingsupdate uitgerold voor de branded Galaxy S5 Plus van Vodafone. De update bevat firmwareversie XXU1BOK2. Het Android besturingssysteem blijft bij versienummertje 5.0.2.

De update brengt onder meer de patch voor het Stagefright lek naar de Galaxy S5 Plus, evenals een aantal kleinere fixes, én de Smart Manager app waarmee je geheugen-, energie-, en opslaggebruik kunt beheren, evenals de apparaatbeveiliging.

Nu deze update voor Vodafone’s S5 Plus beschikbaar is, verwachten we deze op korte termijn ook voor de unbranded – niet bij een provider aangeschafte – toestelversie. Hopelijk volgt ook T-Mobile’s toestel spoedig. Update 7 januari: inmiddels is een vergelijkbare update met firmware versie XXU1BOL1 beschikbaar op de unbranded S5 Plus, die dezelfde fixes en verbeteringen met zich mee brengt.

Heb jij deze update al geinstalleerd op jouw Galaxy S5 Plus? Welke veranderingen danwel vernieuwingen kom je zoal tegen?

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. TC-man zegt

  Jammer, nog geen security updates voor de unbranded Galaxy S5 Plus. En Lollipop 5.1.1. met security updates was veel beter geweest! Samsung, wat ben jij langzaam, zeg! Andere merken zijn allang overgegaan naar Android 5.1.1. En wachten op Android 6.x Marshmallow voor de Galaxy S5 (Plus)? Komt nog misschien uit net voor zomer 2016!? Dacht het niet, ga begin volgend jaar overstappen naar Motorola of LG/Nexus.

  En trouwens, die memory leak bug wordt pas in Lollipop 5.1.1. gefixt. Of voor mensen met een S5 (plus) met root kan een memory leak fix geïnstalleerd worden (voor toestellen met android 5.0.x.). Maar root betekent einde garantie!

 2. Nick zegt

  Via OTA kreeg ik nog geen update, dus heb net via kies 3 mn galaxy s5 + geupdated en die geeft nu bij de stagefright test geen fouten meer (vantevoren maar 2 groen) en volgens mij loopt t nu ook allemaal wat beter en sneller.
  Ik ben tevreden.

  • Nick zegt

   ik had trouwens 1 week eerder mn tel. teruggezet naar fabrieks-instellingen en door cm cleaner/-security regelmatig gecontroleerd en was best goed en snel. Echter wel bij stagefright test maar 2 groen, rest rood.
   Nu na update stagefright test alles oke en nog sneller en soepeler.
   Wel via Kies 3, want OTA kreeg ik nog geen update.

 3. jippocalippo zegt

  Ik ben zelf een tevreden sgs 5 plus gebruiker. Deze update heeft er bij mij voor gezorgd dat er 300 mb minder RAM geheugen in beslag genomen wordt. Hier had ik veel last van en is dus door deze update opgelost. Verder zijn eer nog wat uiterlijke veranderingen.

 4. Thomas zegt

  Op smart manager en de gefixte stagefright bug na merk ik er weing van, Klein verschil is dat de tijd nu ook als je de notificatie bar naar beneden trekt er staat.
  Het voelt wel net iets vloeiender aan maar dat kan ook aan mij liggen

Praat mee