Samsung gaat TouchWiz flink oppoetsen in samenwerking met Google

Spannend nieuws als je het ons vraagt! Volgens het Chinese ITHomes is Samsung grootse dingen van plan op het gebied van software voor haar opkomende vlaggenschip de Galaxy S7.

image-1024x608 Samsung gaat TouchWiz flink oppoetsen in samenwerking met Google

Naar verluid zouden de Koreanen samen met Google werken aan een compleet nieuwe en veel meer gestroomlijnde versie van TouchWiz. Zoals we allemaal weten heeft Samsung eigen Android skin in de afgelopen jaren het een en ander aan (terechte) kritiek te verduren gehad. Onnodig veel bloatware, trage transities tussen apps, moeite met multi-tasken op high-end toestellen en zo gaat het lijstje nog wel even door.

Volgens ITHomes gaat Samsung met de Galaxy S7 naast high-end hardware en mooi design ook meer focus leggen op de user experience. Dit houdt in dat software developers van Google zelf (lees: de jongens en meiden die aan Android werken) samen met Samsung om de tafel gaan zitten om ervoor te zorgen dat Touchwiz bij de volgende generatie toestellen ‘nog vloeiender gaat werken dan iOS van Apple’

Wat er precies in TouchWiz gaat veranderen is nog niet duidelijk, maar mocht dit nieuws inderdaad kloppen dan hopen we natuurlijk als geen ander dat na zoveel jaren Samsung eindelijk toegeeft dat zo’n 70% van de ‘standaard’ apps die de Koreanen (vast met alle goede bedoelingen) op je telefoon plaatsen simpelweg afdoen aan het gebruikersgemak. En met een beetje geluk krijgen we ook nog een visuele update!

Wat vindt jij van TouchWiz op dit moment? Is het prima zoals het is of doet Samsung er goed aan om de experts van Google zelf erbij te betrekken?

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. Marco Zwetsloot zegt

    Ik stem voor minder Google bloatware !
    Zet gewoon alle apps beschikbaar in de play store dan kunnen gebruikers zelf bepalen wat ze willen installeren. Ook van de play store app zelf alleen de app gedeeltelijk voorinstalleren en na aankoop gebruikers zelf laten bepalen of ze deze willen installeren of niet, er zijn genoeg alternatieven beschikbaar.

Praat mee