Gerucht: Samsung mogelijk bezig met eigen virtual assistent – SIRI / Cortana concurrent?

Een virtuele assistent op een high-end smartphone is vandaag de dag geen overbodige luxe en zeker niet als we kijken naar de redelijk positieve reacties op bijvoorbeeld SIRI van Apple en Cortana van Microsoft.

Hoogtijd dus dat ook ome Samsung zich ermee gaat bemoeien, mits we het gerucht van @S_leak mogen geloven natuurlijk. Samsung heeft ook al een tijdje een soort van haar eigen virtuele assistent in de vorm van S Voice, maar het is geen geheim dat zowel SIRI als Cortana een stuk geavanceerder en meer up-to-date zijn dan S Voice.

Volgens @S_leak zou de nieuwe virtual assistent een stuk krachtiger zijn dan S Voice en zou hij (of zij?) net zoals bij de concurrentie via het gehele telefoon systeem inzetbaar zijn.

Veel verder dan dit gerucht komen we helaas nog niet, maar gezien het feit dat de Koreanen meer dan eens nieuwe software openbaar maken tegelijk met de release van een nieuw toestel *kuch* Galaxy S7) *kuch* zou het zomaar kunnen dat we tijdens de MWC van 2016 naast het nieuwe vlaggenschip dus ook nog een verbeterde virtual assistent krijgen.

Galaxy deal tips

Praat mee