Flinke update Samsung Galaxy Tab S 8.4 brengt veiligheid, bugfixes, optimalisaties

De Galaxy Tab S 10.5 kreeg enige weken terug al een update om het Stagefright probleem te fixen. De Tab S met 8.4 inch scherm kreeg sinds de update naar Android Lollipop nog geen enkele bugfix- en veiligheidsupdate – tot nu, althans.

samsung-galaxy-tab-s-update-stagefright-xxu1bol1 Flinke update Samsung Galaxy Tab S 8.4 brengt veiligheid, bugfixes, optimalisaties

Vanaf nu rolt Samsung de update met firmwareversie XXU1BOL1 uit, die een flink aantal verbeteringen naar de Galaxy Tab S 8.4 WiFi brengt. Net als de eerdere update voor de 10.5 inch modellen, brengt deze update een complete patch voor het Stagefright lek in het Android besturingssysteem.

Ondanks het feit dat het Android besturingssysteem bij versie 5.0.2 blijft, zijn in deze update de laatste veiligheidspatches te vinden, zoals te zien aan de nieuwe vermelding in het Toestel-info scherm in het Instellingen menu. Daar valt onder het kopje Niv. Android-beveiligingspatch te zien dat alle fixes tot en met december van dit jaar aanwezig zijn.

De nieuwe firmware is ook voorzien van de nodige optimalisaties die Samsung sinds de eerste update naar Android Lollipop in haar software heeft doorgevoerd. Tevens krijgt de tablet Samsung’s Smart Manager app, waarmee je eenvoudig o.a. geheugen-, energie- en opslaggebruik kunt beheren.

Wanneer deze update ook voor andere Tab S modellen beschikbaar zal worden gesteld is, zoals gebruikelijk bij Samsung’s updates, niet bekend.

Wat voor veranderingen zie jij op jouw Tab S? Kom je ook andere bugfixes tegen, of een veranderde accuduur na installatie? Deel hieronder jouw ervaringen met deze update!

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee