Zo ziet Android 6.0 Marshmallow eruit met TouchWiz op een Samsung Galaxy (Note 5)

Wanneer de eerste Galaxys de update naar Android 6.0 Marshmallow krijgen is nog onderwerp van discussie. Maar via een voortijdig uitgevoerde update op een Amerikaanse Galaxy Note 5 krijgen we alvast een voorproefje van hoe de TouchWiz interface eruit ziet met Android 6.0.

Via het bekend XDA forum duikt een flinke collectie schermafbeeldingen op, waarop goed te zien is hoe het Samsung’s TouchWiz interface vergaat onder de aankomende Android Marshmallow.

Duidelijk is, dat de visuele veranderingen subtieler zijn dan – bijvoorbeeld – de vernieuwingen die toestellen als de Galaxy S5 ondergingen door de update naar Android 5.0 Lollipop, bijna een jaar geleden. Toch lijkt alles er net even een stapje frisser uit te zien, waarbij met name het notificatiescherm – dat scherm dat je naar beneden tevoorschijn veegt – een stuk lichter van kleur is geworden.

Ook individuele apps kregen een kleine make over in Android Marshmallow, met als grootste verandering misschien nog wel het Power menu, dat na de update als serie losse knoppen op het scherm verschijnt. Ook het nieuwe permissiemodel van Android 6.0 is te zien.

Zoals vermeldt: de hierboven getoonde schermafbeeldingen zijn afkomstig van een Amerikaanse Galaxy Note 5. Toch gaan we ervanuit dat in ieder geval de Galaxy S6 modellen straks exact deze versie van de TouchWiz interface zullen krijgen. Op iets oudere toestellen, zoals de Galaxy Note 4, zal de interface er mogelijk niet exact zo uit komen te zien.

Hoewel alles behalve duidelijk is welke Galaxy wanneer de update naar Android Marshmallow krijgt, lijkt de kans groot dat de eerste toestellen – nagenoeg zeker Galaxy S6 varianten – nog voor het einde van het jaar de sprong gaan wagen. Toestellen als de Note 4 en Note Edge of de Galaxy S5 komen vermoedelijk vroeg in 2016 aan de beurt.

(via)

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

  1. bobo zegt

    Nou die marshmellow hoeven ze niet te showen met de note 5 die ze niet in europa uitbrengen.. stelletje debielen.. en dan nog de bewering: s6 edge plus sluit beter aan in dr behoeftes van de consument.. nou niet duss!!!

Praat mee