Snelle browsertip voor je Samsung Galaxy S6/J5/A5: nieuwe tab openen met één tik

De meeste gebruik(st)ers met een Samsung Galaxy S6 (Edge/Plus), Galaxy J5 of Galaxy A5 (3/7) openen een nieuwe tab in de browser op de voor de hand liggende manier: tik op het Tabbladen icoontje, en daarna op Nieuw tabblad. Het kan echter simpeler.

samsung-galaxy-browsertip-snel-tab-openen Snelle browsertip voor je Samsung Galaxy S6/J5/A5: nieuwe tab openen met één tik

Ondanks de populariteit Google’s eigen Chrome browser zijn er heel wat Galaxy gebruik(st)ers die Samsung’s standaard browser gebruiken. Hij werkt best prettig, en is ook nog eens uitstekend geoptimaliseerd. En hij kent een paar ‘verborgen’ trucjes die het gebruik nog makkelijker maken.

Zo is het mogelijk om direct een nieuwe tab te openen, zonder eerst het overzicht met alle geopende tabs te tonen. Het enige dat je hiervoor moet doen is niet kort, maar lang op het icoontje Tabbladen tikken. Je springt dan gelijk naar de nieuwe tab waar de ingestelde startpagina direct wordt getoond.

samsung-galaxy-browsertip-snel-nieuwe-tab-openen Snelle browsertip voor je Samsung Galaxy S6/J5/A5: nieuwe tab openen met één tik

Zoals gezegd: je bespaart jezelf dan een korte tussenstop in het overzicht Tabbladen – of: al gauw een halve seconde. Maar stiekem is dit wel degelijk een fijne shortcut, zodra je gewend bent ‘m altijd te gebruiken.

Dit ‘trucje’ werkt op iedere Galaxy waarvan het Tabbladen icoontje in de browser rechtsonder zit, of – op het moment van schrijven en testen – de Galaxy S6 modellen, de Galaxy J5 en de Galaxy A modellen op Android Lollipop. Op toestellen met dit icoontje rechtsboven zul je wel de tussenlanding in het Tabbladen overzicht moeten maken.

 

 

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee