Samsung trademark bevestigt mogelijk grote camera sensor Galaxy S7: BRITECELL

Over de camera van de aankomende Samsung Galaxy S7 doen op dit moment veel geruchten de ronde. Berichten over een extra grote sensor die veel licht opvangt worden kracht bijgezet door de aanvraag van een trademark registratie door Samsung in Zuid-Korea: BRITECELL.

samsung-galaxy-s7-britecell-camera1 Samsung trademark bevestigt mogelijk grote camera sensor Galaxy S7: BRITECELL

Op dit moment gebruikt Samsung in veel van haar toptelefoons eigen camerasensors van het zogeheten ISOCELL type. Onlangs al zagen we materiaal dat zou wijzen op de komst van een 20 megapixel ISOCELL sensor voor de Galaxy S7. Echter, nieuwe geruchten wijzen op een andere benadering. Samsung zou voor haar volgende topmodel namelijk een extra grote 1/2 inch sensor overwegen, met grote pixels die veel licht opvangen.

De merknaam registratie voor de term BRITECELL sluit goed aan bij Samsung’s bestaande ISOCELL benaming, en in de omschrijving komen we onder meer de productcategorie ‘beeldsensor voor mobiele telefoons’ tegen.

Natuurlijk is nog niets zeker als het gaat om de eigenschappen van de Galaxy S7, die Samsung begin 2016 zal onthullen – al dan niet vergezeld van een Galaxy S7 Edge. Maar de komst van een next generation camera sensor onder de naam BRITECELL die de bestaande ISOCELL technologie zal opvolgen lijkt bij deze waarschijnlijk.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee