Samsung presentatie bevestigt: RWB BRITECELL camera komt in 2016 (hallo, Galaxy S7)

Via Samsung’s eigen Investors Forum zien we een aantal belangrijke details van de camera van de aankomende Samsung Galaxy S7 bevestigd. Ook passeren verschillende andere plannen voor 2016 de revue.

samsung-galaxy-s7-britecell Samsung presentatie bevestigt: RWB BRITECELL camera komt in 2016 (hallo, Galaxy S7)

Tijdens het gisteren gehouden Samsung Electronics Investors Forum deed onder meer dhr. Kyushik Hong – hoofd van Samsung’s System LSI marketing team – een boekje open over de te volgen strategie in 2016. Hij besteedt hier onder meer veel aandacht aan de volgende generatie camera sensors, waarvan we logischerwijs kunnen verwachten deze volgend jaar in de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge aan te treffen.

Enige tijd geleden al waren we Samsung’s nieuwe BRITECELL sensor op het spoor gekomen door een trademark registratie. En nu is die term voor het eerst te zien op een slide van het bedrijf zelf – zoals te verwachten voor een camera die extra veel licht weet te vangen voor betere foto’s bij weinig licht. Interessant genoeg is dit een slide die we al eerder tegenkwamen, in een presentatie behorende bij een nieuwe sensor met RWB – rood, wit, blauw – kleurenpatroon. Toen werd de naam BRITECELL echter nog niet gebruikt. In die eerdere presentatie wordt overigens een 20 megapixel sensor getoond – in de slides van vandaag komt alleen een 16 megapixel variant terug.

Daarmee is ook duidelijk dat de BRITECELL sensor níet de 1/2 inch sensor is met extra grote pixels en een lagere resolutie die in andere geruchten opdook. De BRITECELL sensor heeft juist kleinere 1 micron pixels, die er mede voor zorgen dat de camera in een dunnere telefoon past, en zuiniger met zijn energie omspringt.

Tijdens de rest van de presentatie(s) kwamen ook nog Samsung’s onlangs gelanceerde Bio Processor voor wearables voorbij, die energiezuinig is, en gespecialiseerd in het verwerken van verschillende lichaamssignalen. Het Knox beveiligingssysteem kwam voorbij, en de Zuid-Koreanen wezen erop dat ze druk bezig zijn met het creëren van een alomvattende productportfolio, waarmee een brede portfolio aan smartphone onderdelen dor Samsung zelf wordt ontwikkeld en gefabriceerd.

(afbeeldingen: Samsung, via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee