‘Samsung praat met Sony over camera sensor Galaxy S7’

Samsung zou momenteel met Sony in gesprek zijn over de IMX300 camera sensor van de Japanners – uiteraard voor gebruik in de aankomende Galaxy S7.

samsung-galaxy-s6-camera-welke-sensor 'Samsung praat met Sony over camera sensor Galaxy S7'

Nog niet zo lang geleden ontdekten wij dat Samsung zelf een nieuw type 20 megapixel sensor heeft ontwikkeld, die een ideale kandidaat zou zijn voor de Galaxy S7. Echter, de Zuid-Koreanen gebruiken voor hun toptoestellen al een tijdje verschillende camera sensoren in verschillende markten. Zo is de Galaxy S6 is sommige landen uitgerust met een ISOCELL sensor van Samsung zelf, en elders van een kwalitief vergelijkbare sensor van Sony.

Chinese bronnen melden nu dat Samsung in gesprek is met Sony over de IMX300 sensor, die op dit moment al gebruikt wordt in de Xperia Z5 van de Japanners. In dat toestel kenmerkt de camera zich door de snelle autofocus.

Of Samsung erin slaagt de sensor vergelijkbare eigenschappen te geven als zijn eigen sensor – een platter design, een RWB patroon voor beter prestaties bij weinig licht, én een laag energieverbruik – moet natuurlijk nog blijken. Maar het bovenstaande is op dit moment sowieso niet veel meer dan een gerucht. De precieze eigenschappen van de Galaxy S7 komen we pas volgend jaar te weten.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee