Samsung lanceert Galaxy J3⑥ in China

We weten dat de Samsung Galaxy J3 eraan komt, en in China is het toestel nu te vinden op de website van de Zuid-Koreanen. Althans, een lokale variant voor provider China Telecom met de curieuze naam Galaxy J3⑥.

samsung-galaxy-j3-2 Samsung lanceert Galaxy J3⑥ in China

Nog niet zolang geleden zagen we al de eerste foto’s van deze Galaxy J3 versie met modelcode SM-G3109. Wat we op die foto’s niet zagen – en nu wel – is dat de kunststof behuizing een soort opvallend tweekleurig design heeft.

Op dat detail na, is de Galaxy J3 in grote lijnen vergelijkbaar met de Galaxy J5: een 5 inch Super Amoled scherm met een 720p HD resolutie, een 1,2 GHz quad core CPU, 1,5 GB RAM en 8 GB opslag die via microSD kaart uit te breiden is.

samsung-galaxy-j3-4 Samsung lanceert Galaxy J3⑥ in China

De camera aan de voorzijde heeft een wat lagere (t.o.v. de J5) resolutie van 8 megapixels – de selfie camera aan de voorzijde doet het met de gangbare 5 MP. De Galaxy J3 meet 142 bij 71 mm, is 7,9 mm dun, en heeft een accu met een respectabele capaciteit van 2600 mAh. Het toestel draait op Android 5.1 Lollipop, en heeft uiteraard de nieuwste TouchWiz versie standaard aan boord, inclusief Smart Manager, en de Ultra Power Saving modus. De Thema feature lijkt vooralsnog te ontbreken.

samsung-galaxy-j3-3 Samsung lanceert Galaxy J3⑥ in China

Waarom Samsung dit toestel de opvallende naam Galaxy J3⑥ heeft gegeven is niet direct duidelijk. Ook weten we nog niet of dit verder hetzelfde toestel is dat elders ter wereld als Galaxy J3 in de schappen gaat verschijnen, noch of hij ook naar Europa komt. Maar al gebeurt dit laatste wel, de kans dat we ‘m in ons land tegen gaan komen is en blijft klein. Vermoedelijk zijn de vernieuwde Galaxy A3 (2016) en Galaxy A5 (2016) de eerstvolgende toestellen die Samsung hier zal lanceren, begin 2016.

Beste Galaxy J3 (2016) deals per provider

Praat mee