Belangrijke tip voor je gloednieuwe Gear VR: pas op met zonlicht

De eerste exemplaren van Samsung’s vernieuwde Gear VR zijn inmiddels gearriveerd in Nederland, en ook onze review is nu te lezen. Tijd voor een belangrijke tip dus: let op de lenzen van het apparaatje. Of, om precies te zijn, het volgende.

samsung-gear-vr-zonlicht-waarschuwing-tip Belangrijke tip voor je gloednieuwe Gear VR: pas op met zonlicht

Zoals de mensen van RoadToVR opmerken, is de Gear VR voorzien van twee goede lenzen die ervoor zorgen dat het stereo beeld op de juiste manier in jouw ogen terecht komt. Echter, die lenzen kunnen licht ook ongewenst bundelen.

Laat je Gear VR dus nooit met je Galaxy S6 (Edge, Plus) erin én de lenzen omhoog op tafel liggen als de kans bestaat dat de zon er rechtstreeks op kan vallen. Een Oculus Rift gebruiker ondervond dit, toen hij erachter kwam dat het door de lenzen gebundelde zonlicht een deel van het scherm had verbrand.

Om dezelfde reden moet je ook nooit de Gear VR opzetten zónder telefoon erin, en vervolgens naar felle lichtbronnen – inderdaad, de zon – kijken. Je wilt tenslotte niet dat de lenzen van de Gear VR het zonlicht focussen op jouw netvlies.

Samsung zelf waarschuwt in de handleiding van de Gear VR voor de gevaren van zonlicht, maar doet dit daar in beknopte termen. Natuurlijk gaat het hier om hele specifieke gevallen, waarbij het zonlicht net onder die ene juiste hoek in de lenzen van de Gear VR valt. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee – en jij bij deze dus ook.

Galaxy deal tips

Praat mee