Samsung Galaxy S6 Edge Plus camera tip: spelen met de Prof modus

Naast de schermdiagonaal is er nog één groot verschil tussen de ‘kleine’ Galaxy S6 (Edge) en de grote Galaxy S6 Edge Plus: de features van de Prof stand in de camera app. Met name in het donker kun je met de camera van de S6 Edge Plus leuke dingen doen.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-camera-prof-stand-sluitertijd-handmatig Samsung Galaxy S6 Edge Plus camera tip: spelen met de Prof modusDe Prof stand van de camera app op de Galaxy S6 Edge Plus: sluitertijd is de geel gekleurde optie

Het gaat hier dan voornamelijk om het feit dat de Galaxy S6 Edge Plus beschikt over de mogelijkheid om handmatig sluitertijd in te stellen – tot maximaal tien seconden. Deze instelling is nagenoeg onbruikbaar zolang je je telefoon in je hand houdt, maar als je ‘m ergens stabiel kunt opstellen zijn de mogelijkheden erg leuk – zoals iedereen die een beetje into fotografie is natuurlijk allang weet.

Je vindt deze optie als je in de camera app rechtsonder op Stand tikt, en vervolgens de Prof optie kiest. Rechts in beeld verschijnt nu een serie instellingen die je zelf naar smaak kunt aanpassen – de op één na onderste is de sluitertijd, die je van 1/24000ste seconde tot 10 seconden kunt variëren. Bij een dergelijke, lange sluitertijd worden allerlei leuke mogelijkheden haalbaar. Als voorbeeld kunnen onderstaande kiekjes dienen, die midden in de nacht in het donker zijn gemaakt. Rechts zie je dezelfde foto, genomen in de automatische camerastand.

Natuurlijk zijn dit geen wereldschokkende foto’s, maar hopelijk is de boodschap wel duidelijk: experimenteren met de camera van de Galaxy S6 Edge Plus is de moeite waard – en dan vooral met de Prof stand en zijn handmatige instellingen.

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

Praat mee