Samsung Galaxy A9 duikt op in benchmark, toont specificaties

De technische specificaties van de aankomende Samsung Galaxy A9 worden bevestigd door een benchmark test. Op Samsung’s Iraanse website is het toestel niet te zien.

samsung-galaxy-a9-specs-geekbench-1024x628 Samsung Galaxy A9 duikt op in benchmark, toont specificaties

Het was alweer even geleden dat we kennis maakten met de eerste technische details van de Galaxy A9. Die details zien we nu bevestigd, door de verschijning van de Chinese versie van het toestel – modelcode SM-A9000 – in de database van benchmark Geekbench.

Daar zien we dat het toestel zijn rondjes draait met Qualcomm’s MSM8976, beter bekend als de Snapdragon 620 processor – een quadcore chip met in de Galaxy A9 een kloksnelheid van 1,4 GHz. Aan boord is verder 3 GB werkgeheugen, en software die vooralsnog gebaseerd is op Android 5.1.1 Lollipop.

Hiermee blijkt de Galaxy A9 een aardig krachtige phablet met 6 inch Amoled scherm, die in feite goed aansluit bij de aankomende 2016 versies van de rest van de Galaxy A serie. Daardoor durven we bij deze ook wel te voorspellen dat het toestel uitgerust is met een vingerscanner. Of het design ook vergelijkbaar is, is nog niet bekend. Het wachten blijft op de eerste foto’s van het toestel.

Of het toestel inderdaad op 1 december gelanceerd gaat worden, zoals sommige media berichten, valt nog te bezien. Die datum komt in tegenstelling tot wat gesuggereerd wordt níet van Samsung’s Iraanse website (daar is geen A9 te bekennen), maar van een retailer in Teheran. Of deze de lancering van de Galaxy A9 juist voorspelt blijkt vanzelf over een dag of vijf.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee