Samsung Galaxy A7 (2016) gekeurd in China: foto’s, specs

De vernieuwde Galaxy A7, de Galaxy A7 (2016) heeft zojuist het kantoor verlaten van een Chinese keuringsinstantie, met achterlating van foto’s en specificaties.

samsung-galaxy-a7-2016-tenaa Samsung Galaxy A7 (2016) gekeurd in China: foto's, specs

In feite zagen we de Galaxy A7 (2016) nog niet zo lang geleden al op de gevoelige plaat, en ook de eerste technische details waren al opgedoken. Desalniettemin is natuurlijk prettig om het een en ander bevestigd te zien via de officiële kanalen van Chinese keuringsdienst TENAA.

Ook op de nieuwe foto’s is goed te zien hoe de Galaxy A7 (2016) ontwerptechnisch grote overeenkomsten vertoond met de huidige Galaxy S6 serie telefoons: een metalen frame en een glazen voor- en achterkant. En zoals we vorige week al aanstipten: de bredere Home knop duidt er inderdaad op dat de nieuwe Galaxy A toestellen een vingerscanner hebben.

Verder zien we dat de Galaxy A7 (2016) net als het huidige model een 5,5 inch Amoled scherm heeft met een full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Aan boord is 3 GB werkgeheugen om de processor met een maximale kloksnelheid van 1,7 GHz – vermoedelijk de octacore Snapdragon 615 – te ondersteunen.

samsung-galaxy-a7-2016-tenaa-zijkant Samsung Galaxy A7 (2016) gekeurd in China: foto's, specs

Standaard is er 16 GB opslagcapaciteit in het toestel aanwezig, maar er kan maximaal 128 GB worden toegevoegd via een microSD kaartje – althans in de gekeurde Chinese variant van de Galaxy A7 (2016). De camera heeft een 13 megapixel resolutie, en selfies maak je met de 5 MP sensor aan de voorzijde.

Het lijkt erop dat de Galaxy A7 (2016) – en waarschijnlijk dus ook de Galaxy A5 (2016) en Galaxy A3 (2016) – gelanceerd gaat worden met Android 5.1.1 Lollipop. Een update naar Android Marshmallow komt er natuurlijk wel, maar – net als met de Lollipop update voor de huidige Galaxy A modellen – pas op een later tijdstip.

Wanneer we de 2016 generatie van de Galaxy A serie kunnen verwachten is nog niet bekend, maar alles wijst erop dat een officiële onthulling niet erg lang meer op zich zal laten wachten. Te koop zijn de eerste toestellen dan begin 2016.

Galaxy deal tips

Praat mee