Samsung Galaxy A5 en A3 ‘2016 edities’ opgedoken op foto

De volgende generatie van Samsung’s mid range A serie staat in de startblokken – dat bleek recent al vaker, onder meer toen de specificaties van de nieuwe Galaxy A7 en A3 opdoken. En nu krijgen we zelfs de eerste foto’s te zien van de ‘2016 edities’ van de Galaxy A3 en Galaxy A5 –  de Galaxy A3 (2016) en Galaxy A5 (2016), zogezegd.

samsung-galaxy-a5-a3-2015-edition-3 Samsung Galaxy A5 en A3 '2016 edities' opgedoken op foto

Op de foto’s zien we twee smartphones die een kruising lijken tussen Samsung’s huidige Galaxy S6 serie, en de bestaande A toestellen. Het vertrouwde aluminium  herbergt een speaker in de onderrand, en is wat ronder dan de rand van de huidige Galaxy A3 en A5.

Tevens lijkt de bezel een stukje te zijn afgeslankt, waardoor er een groter scherm in een behuizing past die níet groeit ten opzichte van de huidige generatie. Dit komt ook overeen met wat wel al weten van de A3 (2016) en A5 (2016), die respectievelijk een 4,7 en 5,2 inch schermdiagonaal hebben. De huidige A3 en A5 doen het met een 4,5 en 5 inch display.

samsung-galaxy-a5-a3-2015-edition-2 Samsung Galaxy A5 en A3 '2016 edities' opgedoken op foto

Al met al lijken de vernieuwde A telefoons en nog wat luxere uitstraling te hebben, die beter aansluit bij Samsung’s duurdere aanbod. Dat neemt niet weg dat onder de motorkap van de nieuwe toestellen mid range specificaties te vinden zijn.

De Galaxy A3 (2016) is voorzien van een 720p schermresolutie, met Samsung’s eigen Exynos 7580 processor voor het rekenwerk en 1,5 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit is met 16 GB niet spectaculair – aldus gegevens in de GFXBench database.. Of een microSD slot van de partij is valt op de foto’s niet te zien.

De Galaxy A5 (2016) zou – ook volgens GFXBench – een schermresolutie hebben van 1920 bij 1080 pixels, en een octacore processor uit Samsung’s eigen Exynos 7 processorserie. Twee gigabyte werkgeheugen en 16 GB opslag maken dit tot een erg interessante mid range telefoon – mits de prijs niet al te hoog uitvalt, straks.

Van de Galaxy A7 (2016) doken nog geen foto’s op, maar het is geen onredelijke aanname dat deze met een vergelijkbaar design komt – een een groter 5,5 inch beeldscherm.

Op dit moment is niet bekend wanneer Samsung de nieuwe A serie wil onthullen. Vermoedelijk gebeurt dit tegen het einde van dit jaar, of direct aan het begin van 2016, waarna de toestellen nog gedurende het eerste kwartaal daadwerkelijk te koop zijn.

(bron, via)

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee