Vingerscanner komt naar goedkopere Galaxy telefoons – Galaxy A3, A5, A7 (2016) als eerste

Samsung is druk bezig premium features zoals de vingerscanner ook naar goedkopere telefoons te brengen. Een vergelijking tussen de Home knop van de nieuwe Galaxy A5 (2016) en de huidige toestelversie leert dat de nieuwe A serie vermoedelijk met dit snufje is uitgerust.

samsung-galaxy-a5-2016-vingerscanner Vingerscanner komt naar goedkopere Galaxy telefoons - Galaxy A3, A5, A7 (2016) als eerste

Boven de huidige Galaxy A5 met platte Home toets, onder de bredere knop van de A5 (2016)

Vanuit Zuid-Korea komt het bericht dat Samsung een aantal snufjes van hun duurdere telefoons ook in de goedkopere Galaxy modellen wil gaan aanbieden. Denk hierbij aan de vingerscanner, of Samsung’s eigen betaaldienst. Hiermee maakt een gerucht dat anderhalf jaar geleden al opdook zijn rentrée, wat de vraag oproept of het nu dan echt gaat gebeuren.

Zoja, dat lijkt de kans vooral groot dat de aankomende 2016 edities van de Galaxy A serie – de Galaxy A3 (2016), de Galaxy A5 (2016) en Galaxy A7 (2016) – uitgerust zijn met een vingerscanner. Deze toestellen waren onlangs al hier en daar te zien op foto’s, waarop een bredere Home knop zichtbaar is dan die van de huidige A modellen – dezelfde bredere, vingerscanner-bevattende Home knop die we kennen van de huidige Galaxy S6.

samsung-galaxy-a5-2016-vingerscanner-2 Vingerscanner komt naar goedkopere Galaxy telefoons - Galaxy A3, A5, A7 (2016) als eerste

Boven de vingerscanner van de Galaxy S6, onder wederom die van de Galaxy A5 (2016) – beide reflecteren het licht anders dan de rest van de voorzijde

Verder vallen Samsung’s huidige vingerscanners op door een materiaalgebruik dat afwijkt van de rest van de voorzijde van een telefoon, zoals zichtbaar op de Galaxy S6. Het licht reflecteert daardoor anders, zoals ook zichtbaar op foto’s van de Galaxy A5 (2016).

Al met al genoeg redenen om aan te nemen dat de nieuwe A toestellen dus een vingerscanner hebben. Uiteindelijk is dit idee niet meer dan logisch – tenslotte stopte Samsung er ook al eentje in de Galaxy A8, die nooit in Europa werd uitgebracht. Met de vernieuwde A3, A5 en A7 komt deze dus ook naar de Europese Galaxy middenklasse.

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee