Het nieuwste wapen van de Nederlandse politie is…. de Galaxy S5!

Naast de normale hulpmiddelen die de politie in ons land tot haar beschikking heeft (lees: pepperspray, geweer en handboeien) besloot het nationale corps om de trukendoos uit te breiden met, jawel hoor, niks minder dan een Galaxy S5 van Samsung.

Zo’n 10.000 agenten in ons land zijn uitgerust met het oude vlaggenschip van Samsung om zo beter hun taken te kunnen vervullen. Op de toestellen is een aangepaste software aanwezig die ervoor zorgt dat agenten ten alle tijden in de gehele database van de politie informatie op kunnen halen. Hierdoor wordt het voor agenten bijvoorbeeld een stuk makkelijker en sneller om ter plekke ID controles uit te voeren.

galaxy-s5-police Het nieuwste wapen van de Nederlandse politie is.... de Galaxy S5!

Edwin Delwel van het nationale corps weet te vertellen dat een ID controle voortaan een fluitje van een cent is. Agenten vullen de naam en geboortedatum van een ID kaart in en een speciale app die is verbonden met de politiedatabase haalt direct alle beschikbare informatie op. Het systeem is deels ingevoerd om controle’s sneller en efficiënter te maken en deels om valse ID’s sneller op te kunnen sporen.

In 2016 moet het systeem uitgebreid worden met de mogelijkheid om direct een aangifte op te nemen via de smartphone. Een agent scant simpelweg de ID-kaart van de aangever, maakt foto’s en noteert gegevens (bijvoorbeeld) de inbraak en stuurt zo direct de aangifte naar via de mail naar het slachtoffer.

En last but not least wordt het natuurlijk ook makkelijker voor de politie om boetes af te handelen. Momenteel duurt het soms weken of zelfs maanden voordat een boete via het CJIB wordt verstuurd. Vroege tests met het nieuwe S5 systeem laten zien dat dit teruggeschroefd kan worden naar paar dagen.

Dus…zorg er maar voor dat je je netjes aan de snelheidslimiet houdt en geen gekke dingen doet, want voor je het weet staat er een agent voor de deur met een Galaxy S5 in de aanslag 😉

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee