Android Lollipop update van start voor WiFi versie Samsung Galaxy Note 10.1 2014 (update: nu ook in NL)

Vlot is anders, maar vanaf nu komt de Android Lollipop update dan ook op gang voor de WiFi variant van de Samsung Galaxy Note 10.1 (2014). Spaanse gebruik(st)ers komen als eerste aan de beurt. Update 19-1: En toen was de update naar Android 5.1.1 eindelijk ook beschikbaar voor de Note 10.1 (2014) met WiFi verbinding in Nederland. Toeval? De bijbehorende firmwareversie – XXUDPA1 – is in ieder geval vers van de pers, inclusief alle benodigde beveiligingsfixes. Update 22-1: en daar is dezelfde update voor de 4G versie van de Note 10.1 (2014).

samsung-galaxy-note-10-1-2014-edition-android-lollipop-update-stagefright Android Lollipop update van start voor WiFi versie Samsung Galaxy Note 10.1 2014 (update: nu ook in NL)

Nog niet zo lang geleden was de update – met aan boord Android 5.1.1 – al van start gegaan voor Scandinavische Note 10.1 2014 bezit(s)ters met een 4G versie van de tablet, en nu is dezelfde update dus ook voor de WiFi versie gestart.

De update brengt dus een veel nieuwere versie van het Android besturingssysteem naar de tablet-met-stylus – inclusief bijgeschaafd design van de interface én een nieuw notificatiesysteem – en fixt tevens ook de kwestbare plekken van het zogeheten Stagefright lek.

Op dit moment is Android Lollipop op de Note 10.1 2014 nog niet beschikbaar in Nederland. Wanneer dit wel gaat gebeuren is – zoals altijd in dit soort gevallen – niet bekend, tot de update hier daadwerkelijk uitgerold wordt. Duidelijk is wel, dát hier eraan komt.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Theo Looyschelder zegt

    Op mijn Galaxy Note 10.1 (Edition 2014) is inmiddels Lollipop geïnstalleerd. Sindsdien valt mijn WIFI-signaal regelmatig weg. Op advies van Samsung fabrieksinstellingen teruggezet. Geen effect. Weet iemand of Samsung binnenkort met een update komt?

Praat mee