Yup, ook de Galaxy S7 krijgt een USB Type-C aansluiting

Final_USB-Type-C-rendering_with-labels-1024x576 Yup, ook de Galaxy S7 krijgt een USB Type-C aansluiting

Hoewel het niet per se als een grote verassing komt, is het op z’n minst fijn om bevestiging te krijgen over een Galaxy S7 gerucht wat al een tijdje de ronde gaat. Sammobile heeft dit weekend namelijk laten weten dat ze – via een betrouwbare bron – inderdaad kunnen bevestigen dat de Galaxy S7 een USB Type-C aansluiting krijgt en geen standaard micro-USB aansluiting.

En als je het ons vraagt had deze bevestiging ook niet lang meer op zich moeten laten wachten. USB Type-C heeft de afgelopen maanden flink wat (positieve) aandacht gekregen in de technologie wereld. De nieuwe aansluiting zorgt ervoor dat je USB Type-C kabeltje altijd in de poort past. Dus geen gedoe meer met een kabeltje wat je er ondersteboven probeert in te steken om erachter te komen dat je hem om moet draaien.

En voor iedereen die het heeft gemist, USB Type-C heeft een nog snellere transfer rate dan USB 3.0, heeft een kleinere poort en maakt gebruik van een zogenaamde fast-charging technologie waarmee de laadtijd van een apparaat drastisch omlaag gaat. Op dit laatste vlak heeft Samsung echter al het een en ander opgelost op de huidige vlaggenschepen waardoor dit niet per se een highlight zal worden voor de S7.

We horen je al denken, er moet een addertje onder het gras zitten toch? Nou, als je het een addertje wilt noemen dan is het wel het volgende: USB Tye-C is – zoals je misschien al had verwacht – niet compatible met oudere USB 2.0 of USB 3.0 kabels. Dus je zal inderdaad voor de S7 een nieuw kabeltje nodig hebben, maar gezien alle voordelen die je eruit haalt voelt dit niet eens als een slecht iets.

Hoe dan ook, leuk om te zien dat nu ook Samsung in de voetsporen van de andere grote jongens treedt (lees: Google en Apple) als het gaat om USB Type-C gebruiken in het laatste vlaggenschip.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee