Wederom meer Stagefright updates: Galaxy S5, A3, Grand Neo en Core Prime (update)

Het regent vandaag updates die op verschillende Galaxy telefoons het Stagefright lek moeten dichten. Naast de update voor Vodafone’s Galaxy S6 modellen, komen vandaag ook de Galaxy Grand Neo en Core Prime aan de beurt, evenals branded varianten van de Galaxy S5 en Galaxy A3. Update: voor de Core Prime brengt de update tegelijk ook Android 5.0.2 Lollipop met zich mee (zie hieronder).

samsung-galaxy-s5-vodafone-t-mobile-a3-grand-neo-core-prime-stagefright-update Wederom meer Stagefright updates: Galaxy S5, A3, Grand Neo en Core Prime (update)

Galaxy S5, A3

Vandaag wordt een Stagefright patch uitgerold voor beide branded toestelversies van de Galaxy S5. Voor zowel Vodafone als T-Mobile is een update beschikbaar die het beveiligingslek volledig dicht (dank aan iedereen die het meldde!). De Galaxy A3 – T-Mobile branded – krijgt een vergelijkbare update, met firmwareversie XXU1BOI3. Heb jij deze laatste? Laat ons hieronder dan even weten wat de resultaten zijn van de test van Zimperium’s Stagefright Detector app.

Galaxy Grand Neo, Core Prime

En dan zijn er nog de wat oudere Grand Neo en Core Prime, die beiden ook een update krijgen naar een recente firmware versie: respectievelijk XMU0AOI1 en XXU1BOH4. Ook hier geldt: heb jij één van beide toestellen – unbranded, vooralsnog, dus níet direct bij een provider gekocht – én heb je de update uitgevoerd? Deel hieronder de resultaten van de Stagefright Detector.

Update: we hadden het even over het hoofd gezien (dank!), maar de update voor de Galaxy Core Prime brengt integraal natuurlijk ook de langverwachte sprong naar Android 5.0.2 Lollipop met zich mee. Daarbij horen uiteraard – naast de Stagefright patch – ook het vernieuwde Material Design van apps en interface, en het vernieuwde notificatiesysteem. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte vrij hebt op je Galaxy Core Prime, alvorens de update te installeren.

(dank aan iedereen die updates meldde, en via)

Beste Galaxy A3 deals per provider

Reacties

  1. TC-man zegt

    Voor mij geen Samsung android phones meer in de nabije toekomst! Samsung is echt veel te langzaam met het updaten van hun smartphones. Mijn Galaxy S5 Plus draait nu nog steeds op Lollipop 5.0.2 met memory leaks en de stagefright-bugs. Samsung, ooit gehoord van “hotfix”?

  2. Otto zegt

    Ik heb destijds een Samsung S5 mini gekocht, maar nog steeds geen updates ontvangen om het stagefreight lek te dichten. Ook de Lollipop update laat eeuwen op zich wachten. Werkelijk schandelijk dat het zo lang duurt voordat deze updates eindelijk eens binnenkomen. Men laat heel veel mensen willens en wetens met een ondeugdelijke en onveilige telefoon lopen. Voor mij dus nooit een Samsung meer met het Android systeem. Ik stap definitief over naar Apple, Wel wat duurder maar voor wat betreft updates sneller en wat mij betreft veiliger.

Praat mee