Vouwbare Samsung batterij zorgt voor 50% langere accuduur in wearables

Samsung_Stripe Vouwbare Samsung batterij zorgt voor 50% langere accuduur in wearables

Dat smarwatches en fitness bands op dit moment helemaal hot zijn is geen geheim meer, vandaar ook dat Samsung druk bezig is met innovatie op het gebied van wearables. Zo laat Engadget weten dat de Koreanen onlangs een gloednieuwe soort batterij hebben onthuld die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in – naar eigen zeggen – ‘ongebruikelijke’ wearables.

De prototypes die Samsung dit weekend op een tech-evenement in Korea liet zien gaan schuil onder de namen ‘Band’ en ‘Stripe’ en zijn speciaal ontworpen om in de band (duh…) van een smartwatch / fitness tracker te worden geïmplementeerd. Volgens Samsung zouden dit soort batterijen de levensduur van bijvoorbeeld een toekomstige Galaxy Gear smartwatch met maar liefst 50% kunnen verhogen. De Stripe variant van de batterij is bovendien extreem veelzijdig en makkelijk te implementeren in producten met een ‘ongebruikelijke’ vorm aangezien de batterij maar 0.3 mm dun is en simpelweg kan worden gevouwen.

Daarnaast denken de Koreanen ook graag out-of-the-box en wordt er al gespeculeerd over mogelijke toepassingen in andere draagbare accessoires zoals bijvoorbeeld een ‘smart ketting’ of zelfs verweven in textiel. Natuurlijk zijn dit nog allemaal speculaties, maar het feit dat de volgende generatie smartwatches en fitness bands (in ieder geval die van Samsung) een langere batterijduur hebben dankzij dit soort gekke fratsen lijkt ons alvast een stap in de goede richting!

(bron)

Galaxy deal tips

Praat mee