Update brengt Stagefright patch naar Nederlandse Samsung Galaxy A5 (update)

De afgelopen dagen kregen al verschillende Galaxy telefoons patches voor de Stagefright kwetsbaarheid. Vandaag komt de Nederlandse unbranded Galaxy A5 aan de beurt, evenals Vodafone’s toestelversie.

samsung-galaxy-a5-stagefright-patch-fix-update Update brengt Stagefright patch naar Nederlandse Samsung Galaxy A5 (update)

Net zoals bij de andere toestellen, brengt ook de update voor de Galaxy A5 geen vernieuwingen in het Android besturingssysteem met zich mee. Het toestel blijft bij versie 5.0.2, waar het sinds de update naar Android Lollipop,enige tijd terug, op draait.

Wel is de Galaxy A5 na het uitvoeren van de update vandaag – met firmware versie XXU1BOH3 – beter beschermd tegen de Stagefright kwetsbaarheid.

Samsung is dus druk doende veiligheidspatches uit te rollen voor al haar Galaxy apparaten. Op korte termijn verwachten we ook vergelijkbare updates voor – onder andere – de Galaxy S4, S5, de verschillende S6 varianten, en de Note 3 en Edge.

samsung-galaxy-a5-stagefright-2-0-update Update brengt Stagefright patch naar Nederlandse Samsung Galaxy A5 (update)Update: naar aanleiding van nieuwe informatie over het Stagefright probleem, hebben we de vernieuwde test nog een keer uitgevoerd. Na het installeren van bovenstaande update op de Galaxy A5 blijven er twee kwetsbare plekken over.

Hopelijk rolt Samsung op korte termijn een nieuwe firmware update uit, die ook deze zwakke plekken zal dichten, zodat het Stagefright probleem definitief tot het verleden behoort op de A5.

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee