Samsung verwijdert informatie over Lollipop update Galaxy Note 2

Of Samsung de drie jaar oude Galaxy Note 2 van een update naar Android 5.x Lollipop gaat voorzien is niet duidelijk. Eerder in Noord-Europa door Samsung gepubliceerde informatie is nu weer verwijderd.

samsung-galaxy-note-2-android-lollipop-update-info-1024x411 Samsung verwijdert informatie over Lollipop update Galaxy Note 2

In principe gingen wij er een jaar geleden van uit dat de Galaxy Note 2 geen update naar Android Lollipop meer zou gaan krijgen – tot Samsung’s Finse tak informatie publiceerde dat het toestel wel degelijk in aanmerking zou komen voor de nieuwere versie van het besturingssysteem. Sindsdien doken er meer hint op dat de Note 2 nog een scheut Lollipop zou kunnen krijgen, maar dit was in ieder geval de allereerste indicatie destijds.

Nu, bijna een jaar later, heeft Samsung de betreffende informatiepagina’s – beschikbaar in het Fins, Zweeds, Noors en Deens – aangepast. Een update naar Android 5.0 wordt niet meer genoemd. In plaats daarvan valt er te lezen dat er geen informatie beschikbaar is.

Dit alles betekent vermoedelijk dat de Galaxy Note 2 definitief geen update naar Lollipop krijgt. Op de genoemde pagina’s staat ‘geen informatie’ bij legio andere toestellen die de update inmiddels al kregen, dus dit zegt niet per se alles. Maar dit was zoals gezegd wél de pagina die geruchten rond de update voor de ‘oude’ Note 2 überhaupt op gang bracht.

Eerder al ontkende Samsung’s Engelse tak dat het toestel de update nog zal krijgen, ondanks het feit dat bekend werd dat de Zuid-Koreanen wél zouden werken aan de benodigde nieuwe software.

Al met al wordt het er niet duidelijker op – maar dit is wederom een teken dat Android 5.0 waarschijnlijk nooit de Note 2 zal bereiken, wat gezien de leeftijd van het toestel natuurlijk allesbehalve verrassend is. Tel daarbij op dat over enige tijd de golf Galaxy updates naar Android 6.0 Marshmallow op gang zal komen, en de kans op lollies voor de Note 2 lijkt kleiner dan ooit.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Rick zegt

    hmmm jammer, met het update van de Note 2 zou Samsung wel kunnen aangeven hoever de Note 2 eigenlijk zijn tijd voor was en dat het ook op langere termijn loont om voor een top toestel te gaan….gemiste kans samsung.

Praat mee