Samsung patenteert ‘next-gen’ Edge toestellen

Met de Galaxy S6 Edge+ lijkt Samsung haar ultieme edge ten opzichte van de concurrentie gevonden te hebben, voor nu. Maar dual edge schermen aan de zijkanten – zoals op die toestellen – vormen pas het begin, zo wordt duidelijk uit vers gepubliceerde patentaanvragen.

samsung-galaxy-bottom-edge-patent-1 Samsung patenteert 'next-gen' Edge toestellen

Recent in Zuid-Korea gepubliceerde patenten tonen Galaxy telefoons mét edge schermen die níet aan de zijkant zitten – zoals bij de huidige edge generatie – maar die om de onderrand ‘vouwen’.

samsung-galaxy-bottom-edge-patent-2 Samsung patenteert 'next-gen' Edge toestellen

De ontwerppatenten, die begin januari aangevraagd werden en inmiddels toegekend zijn (PDF, PDF), tonen twee variaties op hezelfde thema: de ene met een rechte rand, waarbij het edge scherm haaks op het gewone beeldscherm staat, en eentje waarbij de hoek minder scherp is.

samsung-galaxy-bottom-edge-patent-4 Samsung patenteert 'next-gen' Edge toestellen

Hoe handig een dergelijk ‘verticaal’ edge scherm is, wordt niet erg duidelijk – als het al praktische voordelen biedt. Hooguit wordt een telefoon met dit scherm wat minder lang, net zoals het dual edge scherm van de S6 Edge+ het toestel net even wat minder breed maakt.

samsung-galaxy-bottom-edge-patent-5 Samsung patenteert 'next-gen' Edge toestellen

Zoals gewoonlijk wijzen ook de nu gepubliceerde patenten niet direct op de release op korte termijn van concrete telefoons. De toekomstige Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zullen meer gemeen hebben met de huidige Galaxy S6 generatie dan met de hier getoonde edge concepten – daarover bestaat wat ons betreft geen enkele twijfel. Maar dat Samsung nog lang niet klaar is met het verder pushen van hun gebogen schermtechnologie is net zo zeker.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee