Samsung Galaxy View nu officieel onthuld (komt ook in Nederland)

Vanochtend hadden wij al de handleiding van de nieuwe Samsung Galaxy View in handen, en nu – slechts een paar uur later – is de 18,4 inch grote tablet officieel onthuld.

samsung-galaxy-view-pers-2 Samsung Galaxy View nu officieel onthuld (komt ook in Nederland)

Via haar eigen blog toont Samsung de Galaxy View zonder veel poespas aan de wereld. In feite waren alle details van de nieuwe, extra grote tablet al lang bekend, waardoor het verrassingsniveau laag blijft.

Het 18,4 inch 1080p full HD scherm is volledig geoptimaliseerd voor het consumeren van films en ander videomateriaal. Dankzij stereo luidsprekers is het geluid ook zonder koptelefoon prima, en de door ons al ontdekte Family Square feature maakt de Galaxy View tot een soort dashboard die toegang biedt tot familie en vrienden – aldus Samsung zelf.

samsung-galaxy-view-pers-1 Samsung Galaxy View nu officieel onthuld (komt ook in Nederland)

Onder de motorkap ronkt een Exynos 7580 processor met acht rekenkernen. Er is 2 GB RAM aan boord, en 32 GB opslag die door een microSD kaartje vergroot kan worden. Voor videogesprekken is aan de voorkant van de Galaxy View een bescheiden 2,1 megapixel camera te vinden – de achterzijde is cameraloos.

Eerder al zagen we dat de Galaxy View een meegeleverde standaard heeft, waarmee je ‘m rechtop kunt zetten, of bijna plat neerleggen. Tevens zit daar een handvat in, zodat je de flinke tablet toch eenvoudig van tafel naar aanrecht of bed kunt verplaatsen. De 5700 mAh accu biedt zo’n acht uur videogenot, maar een speciale aansluiting zorgt ervoor dat je de voeding aan kunt sluiten – los van de USB poort, welteverstaan.

De Galaxy View zal in de loop van novermber in Nederland te koop zijn, en krijgt een vrij pittige adviesprijs mee van € 699,-.

Galaxy deal tips

Praat mee