De Samsung Galaxy View in levenden lijve: hands on overzicht

Met de Galaxy View lanceert Samsung vermoedelijk haar meest curieuze apparaat sinds de eerste Galaxy Note. Deze laatste bleek – na veel hilariteit – een schot in de roos. Of de Galaxy View eenzelfde pad gaat bewandelen moet nog blijken. Hieronder vind je alvast een overzicht met de belangrijkste hands on video’s die nu al te zien zijn.

samsung-galaxy-view-hands-on De Samsung Galaxy View in levenden lijve: hands on overzicht

De Galaxy View waar ‘ie thuishoort: op tafel (afb.: CNET)

De trend van steeds grotere tablets is al even bezig. Nadat Samsung eerder al 12,2 inch versies van haar NotePRO en TabPRO tablets verkocht, volgde Apple recent met haar 12,9 inch iPad Pro. Maar de Galaxy View maakt met zijn 18,4 inch schermdiagonaal een enorme sprong – en, zo wordt snel duidelijk uit de eerste indrukken, heeft eigenlijk nog maar weinig te maken met de tablets zoals we ze tot nu toe kennen.

De Galaxy View is geen tablet die in je tas stopt, of op je schoot of in één hand houdt. Zoals CNET aangeeft, is het soort van tablet-televisie-hybride. Bedoeld om thuis te gebruiken, is de View draagbaar genoeg zodat je ‘m – in tegenstelling tot je televisie – eenvoudig van kamer naar kamer kunt verplaatsen. Maar je zult ‘m dus niet gebruiken terwijl je ‘m in je hand houdt.

De mensen van Recombu merken op dat de Galaxy View een interface heeft die geheel gericht is op video en entertainment – de naam View OS valt zelfs, al draait het apparaat natuurlijk gewoon op Android 5.1. Wel is er een nieuw, speciaal scherm dat in één overzicht alle contentproviders bundelt.

Net als Android Central komen ook anderen tot de conclusie dat de relatief lage pixeldichtheid – 1920 bij 1080 op een 18,4 inch scherm betekent 120 pixels per inch – geen probleem is omdat je er sowieso van een grotere afstand naar kijkt dan je gewend bent van traditionele tablets. En de meeste videocontent – waar de Galaxy View voor gemaakt is – is nu eenmaal van die kwaliteit.

De Galaxy View is geen ‘specificatie wonder’. De hardware is ruim voldoende, en het beeld schijnt in orde. Hij is dan ook niet bedoeld als hig end tool voor ontwerpers of andere serieuze professionals. Wel is het een alternatief voor laptop of televisie als bron van vermaak – niet voor iedereen, maar we kunnen ons voorstellen dat het in de juiste situatie een erg aantrekkelijk apparaat kan zijn.

De Galaxy View landt in de loop van november in de Nederlandse winkels. De adviesprijs is € 699,-.

Galaxy deal tips

Praat mee