Patent toont Samsung’s eigen ‘force touch’ features (mogelijk voor de Galaxy S7)

Een vandaag in Zuid-Korea gepubliceerd patent toont Samsung’s eigen ideeën over een ‘force touch’ interface, zoals we die straks mogelijk in de Galaxy S7 zullen aantreffen.

samsung-galaxy-s7-3d-force-touch-patent-1024x228 Patent toont Samsung's eigen 'force touch' features (mogelijk voor de Galaxy S7)

Sinds Huawei en Apple beiden een telefoon lanceerden met een beeldscherm dat herkent hoe hard erop gedrukt wordt, lijkt het allesbehalve ondenkbaar dat Samsung’s Galaxy S7 volgend jaar over een vergelijkbare mogelijkheid zal beschikkken. Een patent van Samsung – Touch Input Apparatus and Electronic Device Having Thereof – toont precies dit. De aanvraag werd in april 2014 ingediend, en vandaag gepupliceerd door de Korean Intellectual Property Office.

In het patent zien we hoe een vinger op een aanraakgevoelig scherm drukt dat over de mogelijkheid beschikt verschillende hoeveelheden kracht te onderscheiden via het bijbehorende voltage. Samsung lijkt vooral de mogelijkheid te willen patenteren om verschillende toetsen verschillende functies te geven. Zo zien we bijvoorbeeld hoe één toets gebruikt wordt als spatie of als tab toets, afhankelijk van de uitgeoefende druk.

samsung-galaxy-s7-3d-force-touch-patent-1 Patent toont Samsung's eigen 'force touch' features (mogelijk voor de Galaxy S7)

Ook kan dit ‘trucje’ worden gebruikt om hoofdletters te typen, of een toetsencombinatie te simuleren – afbeeldingen in het patent tonen bijvoorbeeld het onderscheid tussen de letter ‘c’ en de control-c combinatie.

samsung-galaxy-s7-3d-force-touch-patent-2 Patent toont Samsung's eigen 'force touch' features (mogelijk voor de Galaxy S7)

Of dit alles ook precies de manier is waarop Samsung een drukgevoelig scherm zal implementeren in de Galaxy S7 is natuurlijk niet zeker. Het is in ieder geval één van de ideeën die de Koreanen willen laten vastleggen, maar de kans is allerminst klein dat de uiteindelijk toepassing uitgebreider of zelfs geheel anders is – als de S7 al over een dergelijk drukgevoelig scherm beschikt.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee