Dit is mogelijk de 20 megapixel RWB camera sensor van de Samsung Galaxy S7

Op een afbeelding uit een presentatie van Samsung zelf duikt een nieuwe 20 megapixel camera sensor op die past bij eerdere geruchten over een dergelijke camera voor de Galaxy S7 en een eventuele Galaxy S7 Edge.

samsung-galaxy-s7-20-megapixel-camera-sensor-1024x367 Dit is mogelijk de 20 megapixel RWB camera sensor van de Samsung Galaxy S7

In een onlangs gepubliceerde Solution Brief uit de koker van Samsung Semiconductor is een nieuwe camera sensor te zien met een resolutie van 20 megapixel – een resolutie die al werd genoemd in eerdere geruchten over de Galaxy S7.

De nieuwe sensor heeft eigenschappen die vergelijkbaar zijn met een 16 megapixel ISOCELL sensor die Samsung afgelopen zomer officieel onthulde: door gebruik te maken van 1,0 micron pixels zijn de sensors compacter,  en passen ze beter in dunne smartphones. En dankzij de RWB sensor – die al eerder dit jaar in een presentatie opdook – zijn de prestaties bij weinig lichter beter dan die van een conventionele RGB sensor.

samsung-galaxy-s7-camera-sensor-rwb-1024x591 Dit is mogelijk de 20 megapixel RWB camera sensor van de Samsung Galaxy S7

Geheel in lijn met overige componenten, is de nieuwe camera sensor een stuk energiezuiniger dan zijn voorgangers, en hoewel je je camera natuurlijk niet continue gebruikt is iedere besparing uiteindelijk meegenomen.

De nieuwe 20 megapixel sensor wordt getoond naast de 1,12 micron 16 megapixel sensor die Samsung momenteel in sommige versies van recente toptelefoons zoals de Galaxy S6 en de S6 Edge Plus gebruikt – om precies te zijn in de modellen waarin geen sensor van Sony te vinden is.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee