Samsung Galaxy S6 Edge Plus tip voor gamers: prestaties optimaliseren met Game Tuner (update: compatibiliteit uitgebreid)

De hardware van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus is indrukwekkend, en zelfs de accuduur is dik in orde. Maar wat als je wilt gamen zonder je batterij teveel te belasten, of liever een hogere framerate hebt dan een ultrascherpe schermresolutie? Dan is er Samsung’s nieuwe Game Tuner app. Update 20-10: de app is inmiddels ook compatible met de Europese Galaxy S6 en S6 Edge (SM-G920F/G925F) – én met de Note 5, maar daar hebben we hier weer minder aan. Update 9-12: vanaf nu is Game Tuner compatible met de Galaxy Note 4/Edge.

samsung-galaxy-s6-game-tuner-compatible Samsung Galaxy S6 Edge Plus tip voor gamers: prestaties optimaliseren met Game Tuner (update: compatibiliteit uitgebreid)

Het Super Amoled scherm van de Galaxy S6 (Edge/Plus) heeft met zijn 2560 bij 1440 pixels een behoorlijke hoge resolutie, met het daarbij behorende haarscherpe beeld. Echter, lang niet alle games zijn gebaad bij een dergelijke hoge resolutie, zeker niet als dit ten koste gaat van de framerate – het aantal beelden per seconde dat je te zien krijgt, en waarmee je een spel speelt.

Samsung is zich bewust van deze situatie, en heeft net haar speciale Game Tuner app gelanceerd. Daarmee kun je instellen op welke schermresolutie je een game wilt spelen, en op hoeveel frames per seconde het allemaal moet gaan gebeuren. Je kunt dit globaal instellen, of – zo je wilt – per game.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-game-tip-game-tuner-app-instellingen-aanpassen-resolutie-framerate Samsung Galaxy S6 Edge Plus tip voor gamers: prestaties optimaliseren met Game Tuner (update: compatibiliteit uitgebreid)

Dat bescheidener instellingen daarbij ook nog eens een stuk vriendelijker zijn voor de accu van je S6 (Edge/Plus) spreekt voor zich. Dus als jouw treinreis nog een paar uur duurt, kun je je speelplezier drastisch verlengen door de instellingen van je favoriete game aan te passen.

Overigens kun je Game Tuner ook gebruiken om spellen die van zichzelf níet gebruik maken van de extreem hoge resolutie van de Galaxy S6 (Edge/Plus) te dwingen dit wel te doen.

Al met al is Game Tuner een fijne app voor iedereen die net wat serieuzer spelletjes speelt op zijn of haar Galaxy S6 (Edge/Plus). Het wachten is nu tot de app ook andere Galaxy toestellen – waaronder de ‘gewone’ Galaxy S6 en S6 Edge – ondersteunt. Dit soort handigheidjes zijn tenslotte fijn op nagenoeg iedere smartphone.

Je vindt Game Tuner in de Play Store HIER – voor nop, welteverstaan.

(via)

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee