Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) tip: méér apps voor je edge

Of je nu de gelukkige bezit(s)ter bent van een Galaxy S6 Edge of de grotere Galaxy S6 Edge Plus, je komt er vroeg of laat achter dat het dual edge scherm van de toestellen een beperkt aantal toepassingen biedt. Tenminste, als je zelf niet op zoek gaat. Of er meer apps en feeds voor je edge zijn, en waar je deze vindt, lees je hieronder.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-apps-feeds1 Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) tip: méér apps voor je edge

In feite zijn er twee plekken waar je apps en feeds voor je Galaxy S6 Edge (Plus) kunt downloaden: in Samsung’s Galaxy Apps winkel, en in de Play Store. De eerste vind je natuurlijk als app op je telefoon, maar je komt direct bij de Edge Specials in Galaxy Apps als je dit via Instellingen doet.

Ga dan naar het kopje Edge screen (1), om in het menu te komen waar je alle eigenschappen van de schermrand kunt beheren. Uiteraard kun je hier verschillende edge mogelijkheden instellen, dus als je hier nog niet eerder was, kijk rustig rond en probeer vooral uit.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-apps-feeds-1 Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) tip: méér apps voor je edge

Echter, wij zijn nu op zoek naar níeuwe mogelijkheden, en ga dus verder naar Informatiestroom (2). Check rechts boven of deze is ingeschakeld (3), en tik dan op Feeds beheren (4).

Nu kun je kiezen uit een aantal verschillende feeds voor de schermrand van je S6 Edge (Plus). Ook vind je hier de optie om nieuwe feeds – in feite kleine apps speciaal voor het edge scherm – te installeren: veeg helemaal naar rechts, en tik op Feeds downloaden (5). Je gaat nu linea recta naar het gedeelte van de Galaxy Apps winkel, waar je méér feeds vindt.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-apps-feeds-2 Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) tip: méér apps voor je edge

Zoals je ziet zijn het er nog niet zoveel – een aantal zijn gratis, een handjevol kost geld. Als je er eentje ziet die interessant is – in ons voorbeeld: RSS Feeds for Edge (6) – dan kun je deze eenvoudig installeren, door ‘m te kiezen en op Installeren te tikken. Een eenmaal geïnstalleerde feed vind je terug in het overzicht Feeds beheren – instellen doe je via het ‘tandwieltje’ onderaan (7).

En dan is er natuurlijk nog de Play Store, waar je met wat moeite ook een aantal edge applicaties kunt vinden. Helaas is ook hier de spoeling vooralsnog dun, en wat er is werkt vaak nog niet zo best. Geinig is wel de S6 Edge HD Wallpaperdie gebruik maakt van het edge scherm om een leuke geanimeerde achtergrond te tonen.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-edge-apps-live-wallpaper Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) tip: méér apps voor je edge

De tofste applicatie voor een edge scherm die wij op dit moment gebruiken, is grappig genoeg een app die helemaal niet speciaal voor de Galaxy S6 Edge (Plus) ontwikkeld is: GloveboxDeze app lijkt op zich op de ingebouwde Apps edge functie van de toestellen, maar is een stuk flexibeler in gebruik – en daardoor een stuk handiger.

Al met al zijn er best wat leuke dingen toe te voegen aan het edge scherm van de Galaxy S6 Edge (Plus), maar het aanbod is nog erg beperkt. Hopelijk komt hier in de toekomst verandering in, zoals Samsung ook de groei van het aantal thema’s in haar Theme Store inmiddels aardig op stoom heeft weten te krijgen.

Welke apps gebruik jij op het edge scherm van jouw Galaxy S6 Edge (Plus)? Heb jij goede tips hiervoor? Schroom niet, en deel ze hieronder!

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

Praat mee