Samsung Galaxy S6 Edge Plus krijgt Stagefright update (update 2 nov: unbranded)

Één week geleden arriveerde op de Nederlandse Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge een update die het Stagefright lek dicht. Vandaag komt de Galaxy S6 Edge Plus aan de beurt – althans, T-Mobile’s branded toestelversie, voor nu. Update 30 oktober: vanaf vandaag is Vodafone’s branded S6 Edge Plus aan de beurt voor de hieronder beschreven update. Update 2 november: nu is deze update eindelijk ook te installeren op de unbranded S6 Edge Plus.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-stagefright-fix-patch-update-nederland Samsung Galaxy S6 Edge Plus krijgt Stagefright update (update 2 nov: unbranded)

De T-Mobile branded Galaxy S6 Edge Plus krijgt vanaf vandaag een update naar firmwareversie XXU2AOJ5. Deze update – met de vrij recente build datum van 9 oktober – zorgt ervoor dat alle tot nu toe bekende zwakke plekken van de Stagefright kwetsbaarheid in het Android besturingssysteem gedicht worden.

Naast deze fix brengt de update vooralsnog niets nieuws naar de S6 Edge Plus. Het Android systeem had versienummer 5.1.1, en dit blijft ook zo – de volgende echt grote update, naar Android 6.0 Marshmallow, laat nog even op zich wachten.

Het zal niet lang duren voor ook de unbranded S6 Edge Plus deze Stagefright fix krijgt, en de gehele Galaxy S6 serie weer veilig is voor dit probleem. Update 2 november: met het verschijnen van de update voor de unbranded S6 Edge Plus vandaag, is de gehele S6 serie dus veilig voor het Stagefright probleem.

Als je nog andere veranderingen tegenkomt, na installatie van deze update op jouw S6 Edge Plus, laat het hieronder dan weten!

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

 1. Marnix Confeurnius zegt

  Dag Michel,

  Deze melding kreeg ik bij mijn update (Vodafone):

  – De stabiliteit van Oproep is verbeterd.
  – Optimalisering batterijgebruik
  – De beveiliging van uw apparaat is verbeterd.

  Mvg,

  MC

Praat mee