Samsung Galaxy J3 duikt op in benchmark

Inmiddels is het alweer driekwart jaar geleden dat wij de komst van de Samsung Galaxy J3voorspelden‘. Maar nu pas duiken de eerste echte levenstekenen van het toestel op.

samsung-galaxy-j3 Samsung Galaxy J3 duikt op in benchmark

Vrij recent nog onthulde Samsung in India de Galaxy J2 – een toestel dat vermoedelijk nooit in de Europese winkels zal belanden. Of de nu betrapte Galaxy J3 wél hier uitgebracht gaat worden is ook nog maar de vraag. Daarvoor lijken de technische details teveel op de reeds verkrijgbaar Galaxy J5.

Uit de in de GFXBench benchmark opgedoken gegevens, blijkt dat de Galaxy J3 grotendeels vergelijkbaar is met de specificaties van de Galaxy J5: een 720p 5 inch scherm, een 64 bit Snapdragon 410 processor. Alleen het werkgeheugen is met 1 GB iets kleiner – de Galaxy J5 heeft 1,5 GB – en ook de cameraresolutie van 8 megapixels is wat lager (J5: 13 MP).

Tel daar de ietwat curieuze modelcode SM-J3109 bij op, en de kans lijkt groot dat we hier één of andere lokale low end toestelvariant hebben voor een Chinese provider – en niet hét toekomstige instapmodel van Samsung J serie dat zich nog onder de Galaxy J5 in het productaanbod zal nestelen.

(via)

Beste Galaxy J3 (2016) deals per provider

Praat mee