Samsung gaat toelichting geven bij veiligheidsupdates

Op een kersverse eigen blog zal Samsung gaan communiceren over updates en veiligheid van haar Galaxy apparaten.

samsung-galaxy-beveiliging-updates-maandelijks Samsung gaat toelichting geven bij veiligheidsupdates

Naar aanleiding van de recente perikelen rond het Stagefright lek in het Android besturingssysteem liet Samsung enige tijd geleden al weten regelmatig veiligheidsupdates te gaan aanbieden voor haar Galaxy telefoons. Om de communicatie rond updates en veiligheid te verbeteren heeft Samsung een compleet blog gelanceerd.

Het Samsung Mobile Security Blog gaat inzicht bieden in de zwarte doos die haar firmware updates tot nu toe waren. De informatie die de Zuid-Koreanen bij iedere update geven is in de regel zeer globaal, en biedt maar weinig achtergrond informatie over de precieze verbeteringen op veiligheidsgebied.

Momenteel is Samsung al druk bezig patches uit te rollen om de Stagefright kwetsbaarheid aan te pakken, getuige de recente golf aan kleine updates voor een flink aantal verschillende telefoons. Via haar nieuwe blog komen te weten dat Samsung in oktober maarliefst 48 zwakke plekken fixt door een update vanuit Google zelf, en nog eens 14 in haar eigen aanpassen aan het besturingssysteem.

Door het grote aantal Galaxy toestellen, én de rol die providers spelen – bij hen gekochte telefoons krijgen aparte updates, tenslotte – zal niet iedere telefoon voor het eind van deze maand álle bovenstaande patches hebben ontvangen. Maar als er in het huidige tempo doorgewerkt wordt, dan is het bedrijf  in ieder geval een flink eind op weg.

Voor nu schrijft Samsung zelf in ieder geval maandelijks de toestellen in de S6 serie – S6, S6 Edge, S6 Edge+ – en de recente Notes – Note 4, 5 en Edge – te gaan updaten, evenals de Tab S en S2 tablets.

En door het nieuwe blog komt er in ieder geval een stukje meer openheid over de stand van zaken op beveiligingsgebied.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Tim zegt

    “Mooi, maar dan mogen ze ook op zijn minst de 5.0.1 eens uitbrengen! Voor de SM-G850f onder ‘LUX’ heeft blijft maar maanden duren.”

    Correctie, ziekjes 🙂

Praat mee