En daar is Android 5.0.2 Lollipop op de Nederlandse Samsung Galaxy Alpha (unbranded)

Heel wat Galaxys kregen hun dosis Lollipop al, maar de Samsung Galaxy Alpha stond nog in de rij. Tot nu, althans, want Android 5.0.2 wordt op dit moment uitgerold naar de unbranded versie van het toestel. Voor Vodafone’s branded toestelvariant was hij er al sinds de zomer.

samsung-galaxy-alpha-montage-6 En daar is Android 5.0.2 Lollipop op de Nederlandse Samsung Galaxy Alpha (unbranded)

Gisteravond al kregen de eerste gebruik(st)ers met een unbranded – dus niet direct bij een provider gekocht toestel – Galaxy Alpha de update naar Android Lollipop. Zorg, voordat je aan de update begint, dat je in ieder geval genoeg vrije ruimte op jouw toestel beschikbaar hebt – 3 GB is voldoende.

Uiteraard brengt Lollipop een aantal flinke vernieuwingen naar de Galaxy Alpha, waaronder het nieuwe notificatiesysteem, en het zogeheten Material Design.

Omdat de firmware die op dit moment wordt aangeboden vrij recent is, zijn een aantal zwakke plekken van het Stagefright lek al gedicht –  maar nog niet allemaal. Hopelijk volgt een update om dit volledig op te lossen op korte termijn.

Heb jij de update al geïnstalleerd op jouw Galaxy Alpha? Deel jouw ervaringen hieronder, en laat weten wat je zoal voor nieuws tegenkomt!

(dank, Jan e.a.)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Reacties

 1. Maikel zegt

  ook ik heb sinds net de android update voor de alpha gehad en hij bevalt totnu toe goed geen rare dingen werkt gewoon perfect nu door naar 5.1.1

 2. Richard zegt

  Sinds gisteravond ook de lollipop update op mijn Aplha. Helaas werkt nu de vingerscanner niet meer. Krijg steeds de volgende melding:
  “Er heeft zich een fout voorgedaan met de vingerafdruksensor. Als dit bericht vaker verschijnt, start u uw apparaat opnieuw op”. Nou het meerdere malen opnieuw opstarten heeft geen effect. Dus mijn Aplpha moet ik dus weer op een oudere manier beveiligen. Ik wil heel graag terug naar het oude Android 4!!!

  • peter zegt

   is een hardware defect
   heb ik ook gehad en ben de alpha 3 weken kwijt geweest voor het maken
   dit was onder garantie
   heeft niks met deze update te maken want bij mij werkt de vinger scanner gewoon
   HARDWARE TEST
   type *#0*# nu kom je in een soort service menu
   tik Sensor aan
   hier moet je onderaan sensorinfo hier moet een version nummer staan verschillende nummers
   is dit niet het geval is het een hardware defect
   uit het service menu terug pijltje paar keer snel drukken

   bij mij is het hele moederbord vervangen
   dit probleem is echter ook veel voorkomend bij de S5

 3. keyan zegt

  na update bleef de telefoon op het samsung logo hangen. Wel bleef er beweging in. Telefoon doet niks meer. Hard reset uitgevoerd. Nu gaat de tel soms wel soms niet aan. Dan probleem 2. Play service is gesloten, Hangouts is gesloten en ga zo maar door. Nu wil ik hem opnieuw installeren, kopje verbindingen zoeken: verbindingen controleren. Dit kan maximaal 1 minuut duren. Na ruim 5 minuten geen reactie. Dan gaat die terug naar een pagina hiervoor. Wat kan ik hier mee??

  • peter zegt

   dat klopt
   het duurt lang en een firmware update moet je geduld hebben
   waarschijnlijk ben je te snel geweest en zitten er nu fouten in de firmware
   bij een firmware update maakt niet uit bij wat als je het af breekt
   is het meestal einde verhaal van het apparaat
   als het origineel is (geen andere rom) kun je het op de garantie verhalen (2 jaar)
   fabriek reset kun je ook nog proberen
   zie deze link youtube :
   https://www.youtube.com/watch?v=nwIMHgBwQgg

 4. Barbara zegt

  Gisteren heb ik de update gehad. Sindsdien werkt hij mijn contactenlijst niet meer bij. Hij blijft hangen, probeert steeds opnieuw te laden. Ik zie mijn contacten niet meer. Heel vervelend. Ze staan nog wel bij whatsapp. Kan ook geen contacten toevoegen. Al heel veel tips van internet geprobeerd. Batterij eruit, chache geheugen wissen, cache partitie geheugeb wissen. Niets helpt. Mocht iemand nog een andere tip hebben? Ik hoor het graag!!

 5. peter zegt

  ik heb de update nu een paar dagen
  ik weet niet of het aan de accu licht maar hij is zo leeg
  zonder dat ik de alpha gebruik
  hij is in de nacht na 100% vol in 11 uur tijd gezakt naar 46% dit zonder gebruik
  bij Batterij : gebruik sinds laatste keer volledig opladen
  staat mobiel standby 1%
  apparaat in standby-stand 1%

  in mijn ogen zou het nu 98% moeten zijn
  iemand die dit ook heeft
  dit is gekomen na de update of toevallig nu de accu slecht
  toestel is een klein jaartje oud

  • Martine zegt

   Ik heb hetzelfde probleem. Vaak na het opladen ’s nachts is hij binnen 2 uurtjes van 100% al naar 80% gezakt en moet dan ook rond 6 uur ’s avonds hem weer opnieuw aan de lader leggen… Ik heb hem nu 10 maandjes dus dat is ook niks… Geen idee of het daadwerkelijk aan de update ligt of gewoon aan de telefoon. Is hij bij jou ook sloom? Bij mij reageert hij wat slomig op typen en wanneer ik mappen wil openen.

  • Kevin zegt

   Zelfde probleem: accu gaat zeer snel leeg kan er niet eens een (werk)dag mee doen heel vervelend… ook is het toestel naar mijn gevoel trager geworden.

   • Ruud Sondeijker zegt

    Inderdaad accu snel leeg, stappenteller app (pedometer) geeft ook problemen. Jammer dat die updates nooit zonder problemen kunnen. Kan ik weer terug?

  • peter zegt

   ik ben er achter licht aan een app
   deze app voor verbinden met het 5G wifi netwerk
   deze app kan denk ik niet goed overweg met deze update
   nu kan ik er ruim een dag mee

 6. anna zegt

  Of ik nou blij ben met de update wil ik niet zeggen… baal ervan.
  Heb nu een witte achtergrond als ik mijn contacten en berichten open en dit kon ik altijd instellen naar zwart. Ik kan nergens vinden hoe ik dit kan wijzigen.. Vind een witte achtergrond goedkoop. Je hebt een totaal andere telefoon na de update en dat vind ik jammer. Kan iemand mij vertellen hoe ik de achtergrond kan wijzigen?

  • koen zegt

   Sinds het updaten ,heb ik telkens problemen om in de wagen te bellen via mijn auto scherm.Telkens ik een nr in geef om te bellen komt er op het scherm ,er is een fout opgetreden.Ik heb al verschillende dingen gedaan maar problemen blijven.Het ligt aan de smartphone en niet aan de software van de wagen.Met een ander toestel werk alles wel perfect
   Iemand een idee hoe ik dit verhelp?

   • Martine zegt

    Als je Berichten opent ga je naar opties (die 3 verticale puntjes die rechts bovenin je scherm staan). Ga dan naar Display. Klik op Achtergrondstijl en dan kun je scrollen naar de kleur zwart.

 7. Bas zegt

  Na de update werkt de luidspreker niet meer. Hoor geen telefoon overgaan trilt wel. Geen muziek wel via bluetooth

  Iemand opties om.luidspreker weer werkend te krijgen cache al gedaan

 8. Wendy zegt

  Mijn telefoon verbreekt tijdens een gesprek ineens de verbinding, gemiddeld na 3 tot 5 minuten. Zowel als ik zelf bel, of dat ik gebeld word. Dit gebeurd niet als ik in de auto bel via carkit. Ik bel niet zo veel en heb het een beetje laten versloffen maar heb het idee dat dit is sinds de update naar 5.0.2. Voor iemand herkenbaar of een oplossing??

  • Bart zegt

   Ik heb hetzelfde probleem, maar heb het idee dat het komt doordat als je aan het bellen bent en je even je telefoon van je afhoud en weer terug naar je gezicht brengt je dan ophangt doordat het rode telefoontje geactiveerd wordt.

 9. peter zegt

  ja en nu voor de 2e keer vingerscanner defect
  heb nog garantie maar ben er wel klaar mee
  dat ik weer de telefoon 3 weken kwijt ben
  BCC low service high pricing ik haal daar geen telefoon weer
  ik kan er niks aan doen dat de vingerscanner defect gaat
  ik moet zeggen dat ik er netjes mee om gaat en er altijd een hoesje om zit
  meer mensen met dit probleem

Praat mee