Eerste Stagefright update bereikt Samsung Galaxy S5 Neo (update 22 okt.: Vodafone ook)

Vanaf vandaag wordt in Nederland een firmware update uitgerold voor de Samsung Galaxy S5 Neo, die het Stagefright lek aanpakt. Update: ook voor Vodafone’s branded S5 Neo is een vergelijkbare update vanaf nu (22 okt.) beschikbaar.

samsung-galaxy-s5-neo Eerste Stagefright update bereikt Samsung Galaxy S5 Neo (update 22 okt.: Vodafone ook)

Nog niet zo lang geleden arriveerde de eerste Stagefright update op de ‘O.G.’ Galaxy S5, en nu komt dus ook zijn Neo-broertje aan de beurt. Firmwareversie XXU1AOI7 laat de Galaxy S5 Neo op Android 5.1.1, en pakt vooral een paar zwakke plekken in de beveiliging aan. Het Stagefright lek is na deze update op één kwetsbaarheid na gepatched (dank, Bert!) – de rest volgt hopelijk spoedig.

De update gaat nu van start voor de unbranded S5 Neo – de toestelvariant die níet direct via T-Mobile of Vodafone zelf verkocht wordt. Heb jij deze update al geïnstalleerd? Deel dan hieronder jouw resultaten van de Stagefright Detector app!

Update: voor de branded Galaxy S5 Neo van Vofadone is vanaf nu (22 oktober) een vergelijkbare update beschikbaar. De firmwareversie XXU1AOI4 is net iets minder recent, maar dat neemt niet weg dat een groot deel van het Stagefright lek ook hiermee gedicht zal zijn. En ook hier geldt: de rest volgt hopelijk snel.

(via)

Beste Galaxy S5 Neo aanbiedingen per provider

Reacties

 1. Bert zegt

  Met de nieuwe G903FXXU1AOI7 de Stagefright Detector gedraaid:
  CVE-2015-3876 ROOD
  CVE-2015-6602 GROEN
  En de rest ook allemaal groen.
  .
  Met wel als resultaat:
  Vulnerable
  .
  Het is niet anders.

  • Michel zegt

   Supertof, dank voor de info! En het was te verwachten dat nog niet alles groen is. Daarom noemen we het hierboven ook de ‘eerste stagefright update’. De rest volgt nog…

 2. zegt

  Ik heb sinds gisteren ook G903FXXU1AOI7 ,maar de stagefright detector van zimperium zegt dat mijn toestel WEL kwetsbaar is voor stagefright,alleen de lookout stagefright detector zegt dat mijn toestel NIET kwetsbaar is voor stagefright Beetje verwarrend dus!

Praat mee